Με επίσημη συμμετοχή 21 ατόμων η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών θα λάβει μέρος στον επετειακό 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που θα διεξαχθεί αύριο (Κυριακή, 12/11).

Σε συνεργασία και την αμέριστη στήριξη με το ΣΕΓΑΣ, διεξάγεται παράλληλα και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου & Αγώνας Δρόμου 5χλμ. Κωφών.
Σε συνέντευξή της, στην ιστοσελίδα της ΕΟΑΚ, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, μίλησε και για περαιτέρω στήριξη στην Ομοσπονδία και τους Κωφούς και Βαρήκοους αθλητές και αθλήτριες.

Οι συμμετοχές της ΕΟΑΚ

Στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας η ΕΟΑΚ θα συμμετάσχει με τον Παναγιώτη Μπερμπεράι, που είχε πάρει και πέρυσι.

Αθλητές, αθλήτριες, πρώην αθλητές και νυν διοικητικά στελέχη της ΕΟΑΚ, έχουν δηλώσει να συμμετέχουν στον αυριανό επετειακό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στο δρόμο των 5χλμ.

Ο κορυφαίος όλων ο Ηλίας Κατερινόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στον περυσινό Μαραθώνιο, θα μετέχει στα 5χλμ.καθώς είχε πάρει πριν λίγους μήνες μέρος, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μαραθωνίων.

Ο σύμβουλος της ΕΟΑΚ Τάκης Κορδονούρης, ο πρόεδρος των Κωφών Ολυμπιονικών Χάρης Γιαννόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής Ταεκβοντό της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Αθλητισμού Κωφών (EDSO) Σταύρος Ρενιέρης.

Αθλητές και αθλήτριες άλλων αθλημάτων που «καλλιεργεί» η ΕΟΑΚ, θέλησαν να ζήσουν και να βιώσουν την ατμόσφαιρα ενός Μαραθωνίου: Ανδρέας Ρήγας, Αγγελική Δημοπούλου, Δήμητρα Μπακοπούλου, Άννα Γαϊτάνη, Μπερναντέτ Λάκατος, Γιώργος Φωτάκης, Μιχαήλ Μπόης, Ευγενία-Βαϊα Γαλάνη, Βύρων Θωμαϊδης, Γιάννης Λυμπέρης, Σνεζάνα Σόρκου, Ναθαναήλ Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνα Θεοχάρη, Νίκος Μουτσώκος, Ελένη Στασινού, Ρήγας Πολυζώης.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός  των 5χλμ.

Τα 5χλμ. που διεξάγονται παράλληλα με τον Μαραθώνιο θα εκκινήσουν στις 08:15, από τη Λεωφόρο Αμαλίας – στο ύψος του μεγάρου Μποδοσάκη-, με κατεύθυνση προς Σύνταγμα. Όλοι οι τερματισμοί αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 10:00.

Η διαδρομή των 5χλμ.
Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ. Σοφίας – διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

 

(Οι φωτο είναι από τον περυσινό Μαραθώνιο) 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ