Ολοκληρώθηκε το πρώτο τριήμερο του 4ου Αθλητικού Φεστιβάλ Κωφών & Βαρηκόων 2022, που άνοιξε τις πύλες του, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται την προσεχή Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Κ1 προπονητηρίου του ΟΑΚΑ, που πραγματοποιείται με τη στήριξη και αρωγή, της Περιφέρειας Αττικής. 


Το 4 ο αθλητικό φεστιβάλ «εγκαινίασαν» οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού του Ειδικού Σχολείου Κωφών & Βαρηκόων Πεύκης-Λυκόβρυσης, με τον πρώην πρωταθλητή Ευρώπης, στα σπριντ Άγγελο Παυλακακη, να αναλαμβάνει να τους «μυήσει» στα μυστικά του αθλητισμού και τον πρωταθλητή του ακοντισμού Νίκο Μιχαλόπουλο, να τους ξεναγεί στις εγκαταστάσεις του μεγαλοπρεπούς Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ) που φέτος 40ρίζει! Το «παρόν» στην πρεμιέρα του φεστιβάλ έδωσε και ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Κωνσταντίνος Γαργάλης.

Η 2 η ημέρα του Φεστιβάλ πέρασε στην «εφηβεία»
Υπό το βλέμμα του προέδρου της ΕΟΑΚ και της EDSO Ιωσήφ Σταυρακάκη, του γενικού γραμματέα Κώστα Γαργάλη και του μέλους του ΔΣ Βασίλη Κοσκόρη, διεξήχθη η 2 η ημέρα του 4 ου Αθλητικού Φεστιβάλ Κωφών-Βαρήκοων (Τρίτη 1/11/22),που πέρασε στην εφηβεία καθώς στο ΟΑΚΑ, βρέθηκαν οι μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Αγ. Παρασκευής.

Η ξενάγηση του Νίκου Μιχαλόπουλου, στο Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» περιείχε εκτός των άλλων και τις μεγάλες αθλητικές στιγμές που «έζησε» τοΣτάδιο αυτό, το 1982, χρονιά των εγκαινίων του, με τους μαθητές να του αναφέρουν και τις επιτυχίες των Κωφών αθλητών την ίδια χρονιά.
Στη συνέχεια, ο Άγγελος Παυλακάκης και η ομάδα του, για 2 η ημέρα έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν το άθλημα του στίβου, με προσπάθειες στα 100μ., το άλμα σε μήκος και τη ρίψη vortex, με τα ανεπίσημα αποτελέσματα να «κρύβουν» και κάποιες σπουδαίες επιδόσεις.

Το Ειδικό Νηπ/γειο-Δημοτικό Κ/Β Αργυρούπολης σήμερα στο ΟΑΚΑ
Ολοκληρώθηκε σήμερα (Τετάρτη 2/11) η 3η του ημέρα, του 4ου Αθλητικού Φεστιβάλ Κωφών & Βαρηκόων, και τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, επισκέφθηκαν οι μαθητές του Ειδικού Νηπ/γειου-Δημοτικού Κ/Β Αργυρούπολης.
Παίρνοντας τα «σκήπτρα» από τους Εφήβους του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Αγ. Παρασκευής, ακολουθώντας το πρόγραμμα των δύο προηγούμενων ημερών.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται αύριο Πέμπτη (3/11) με την παρουσία των μαθητών του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Αργυρούπολης και Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Κωφών-Βαρηκόων Αθήνας. Η αυλαία πέφτει την Παρασκευή (4/11) με τις βραβεύσεις και τις απονομές στους συμμετέχοντες.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ