Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Ιωσήφ Σταυρακάκης επανεξελέγη για ακόμη μια 4ετία, δεύτερη στη σειρά, πρόεδρος και της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Αθλητισμού Κωφών (EDSO). Ο Έλληνας πρόεδρος εξελέγη εκ νέου με περισσότερες, από το μισό, ψήφους των 50 εκπροσώπων, καθώς έλαβε 34 ψήφους υπέρ.

Το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Αθλητισμού Κωφών (EDSO)-που φιλοξενείται στην πόλη Μέχελεν του Βελγίου, η Ομοσπονδία του οποίου, γιορτάζει τα 100 της χρόνια-είχε εκλογοαπολογιστικό χαρακτήρα, με τα πολύ καλά αποτελέσματα, για τον πρόεδρο και την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών.  

Στο κτίριο του Δημαρχείου της πόλης εγκαταστάθηκε το Μουσείο ιστορίας του Αθλητισμού, όπου φιλοξενούνται ιστορικά έγγραφα από τους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών (Deaflympics) στο Παρίσι. Φωτογραφίες, μετάλλια και πολλά κειμήλια που παραπέμπουν στους ιστορικούς Αγώνες.

Σταυρακάκης: «Συνεχίζω τον αγώνα μου για τη εκπλήρωση των στόχων της EDSO»

Μετά και την επανεκλογή του ο πρόεδρος της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Ιωσήφ Σταυρακάκης τόνισε: «Είναι μεγάλη στιγμή και αισθάνομαι συγκινημένος για τη αναγνώριση της προηγούμενης θητείας μου(2018-2022). Συνεχίζω τον αγώνα μου για την εκπλήρωση των στόχων της EDSO. Ένας από αυτούς είναι να δίνουμε χαρά στις αθλήτριες και τους αθλητές.  

Ο πήχης πλέον ανέβηκε ψηλά κι θα εργαστώ πιο σκληρά ώστε όλοι μαζί να ανεβάσουμε την EDSO ψηλά. Να της προσθέσουμε δυναμική φωνή και να την καθιερώσουμε στα δρώμενα του αθλητισμού της Ευρώπης.

Προσβλέπω να αλλάζω πολλά πράγματα προκειμένου να υπάρχουν σε όλους ευκαιρίες στην πρόσβαση, και να μην επιτρέπεται κανένας αποκλεισμός. Εύχομαι στους νέους συναδέλφους του Δ.Σ. της EDSO και να έχουμε καλή συνεργασία για να κερδίσουν και όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες. Παλαιοί και νέοι. Ευχαριστώ όλους για τη στήριξη στη ανανέωση της θητείας κι ευχαριστώ την Ελλάδα που με στήριξε».

Στο πάνθεον των κορυφαίων ο Κατσαγάνης

Στο περιθώριο του συνεδρίου βραβεύτηκαν και οι καλύτεροι Ευρωπαίοι Κωφοί αθλητές και αθλήτριες της τριετίας 2018-2021, με τον «δικό» μας αείμνηστο Κωνσταντίνο Κατσαγάνη να περνάει στο πάνθεον των κορυφαίων του μπόουλινγκ, με το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει (3 διοργανώσεις/809 χτυπήματα). Ο Έλληνας πρωταθλητής «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή το 2019, βυθίζοντας στη θλίψη τον κόσμο του αθλήματος.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ