Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας κολύμβησης Κωφών, με την 4άδα της μικτής ομαδικής, να βρίσκεται στα Ιωάννινα και στο κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας, στο ΠΕΑΚΙ Ιωαννίνων. 

Οι Δαμιανός Σεβαστιάδης (ελεύθερο), Παναγιώτης Ξανθόπουλος (πρόσθιο), Δημήτρης Ξανθόπουλος (πεταλούδα) και Φίλιππος Ράπτης (ύπτιο) αγωνίστηκαν στο 4Χ100μ. μικτής ομαδική, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του περασμένου Ιουνίου στο ΟΑΚΑ και τερμάτισαν σε 4:35.29, (όριο 5:03.62) χρόνος που τους οδηγεί στο Μπουένος Άιρες και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της  Αργεντινής το διάστημα 13-19 Αυγούστου.

Η προετοιμασία στα Ιωάννινα έχει ήδη αρχίσει από τη Δευτέρα (17/7) και ολοκληρώνεται αύριο (Σάββατο), με την επιστροφή της ομάδος, στην Αθήνα.

Η Περιφέρεια της Ηπείρου και η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ παραχώρησαν τις διαδρομές στο κολυμβητήριο της Λιμνούλας, ένα από τα καλύτερα της χώρας, με τον Ομοσπονδιακό προπονητή Χαράλαμπο Παπανικολάου να είναι πολύ ευχαριστημένος με τις συνθήκες, αλλά και την προσπάθεια των αθλητών του: «Η προετοιμασία πάει πολύ καλά, τα παιδιά είναι σε φουλ προπονητικό ρυθμό και όλα πηγαίνουν περίφημα. Η φιλοξενία του ξενοδοχείου «The Lake», το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο κολυμβητήριο είναι ιδανική και πραγματικά απολαμβάνουμε τις συνθήκες προετοιμασίας».

Όσο για τον αν γνωρίζει τους αντιπάλους και το επίπεδό τους σε αυτό το πρωτάθλημα και αν θα είναι οι ίδιοι με αυτούς των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών στη Βραζιλία τόνισε: «Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι δεν θα πάρουν μέρος, λόγω αποκλεισμού, η Ρωσία και η Λευκορωσία. Το επίπεδο των συμμετεχόντων δεν μπορούμε να το ξέρουμε, γιατί μετά τη Βραζιλία δεν έχουν γίνει διεθνείς αγώνες για να δούμε αντιπάλους. Το σημαντικό είναι να είμαστε εμείς καλά σε αυτούς τους αγώνες και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Το τελευταίο μετάλλιο που κατέκτησε αθλητής της ΕΟΑΚ, ήταν στο 3ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Κωφών, το  2011, στην Κοϊμπρα της Πορτογαλίας (7-13 Αυγούστου) και ήταν ένας από τους σημερινούς της 4άδας. Ο Δαμιανός Σεβαστιάδης, ήταν «ασημένιος» στα 50μ. ελεύθερο.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ