Ακόμα μια τιμητική διάκριση για τη Στεφανία Πατέρα, αλλά και την ΕΟΑΚ. Η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια, με την Εθνική ομάδα κωφών γυναικών, μετά την κατάκτηση του μεταλλίου στη διοργάνωση της Κρήτης ήταν παρούσα για δεύτερη φορά στο «Aegeanball festival 2023».

«Αστέρια» παγκόσμιας εμβέλειας

Η όμορφη πρωτεύουσα των Κυκλάδων, υποδέχτηκε και φέτος μερικά, από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου μπάσκετ. Τα μεγαλύτερα ονόματα, τόσο από το NBA όσο και από τη EuroLeague, αγωνίστηκαν δίπλα στον δις πρωταθλητή και ρέκορντμαν της Ευρωλίγκα Γιώργο Πρίντεζη. Στη VIP League συμμετείχαν ο EuroLeague Legend Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Σέρβος διεθνής center Nikola Milutinov, ο Γάλλος διεθνής center, μέλος της καλύτερης πεντάδας για την σεζόν 2022/23 της EuroLeague και φετινός πρωταθλητής της Αδριατικής Λίγκας Mathias Lessort, ο Σέρβος forward των Oklahoma City Thunder Aleksej Pokusevski, ο θρύλος της Ευρωλίγκα και της Ρεάλ Μαδρίτης Joe Arlauckas.

Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας και δις πρωταθλητής στην Ευρωλίγκα, Κώστας Παπανικολάου, ο διεθνής φόργουορντ Ιωάννης Παπαπέτρου, ο διεθνής γκαρντ Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο καλύτερος νέος παίκτης της EuroLeague Yam Madar, η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στο WNBA Αναστασία Κωστάκη, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Κατερίνα Χαλκιά και οι διεθνείς αθλήτριες Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου και Ελεάννα Χριστινάκη. Το «παρών» σε αυτή την ομάδα έδωσε και η παγκόσμια πρωταθλήτρια και χρυσή Ολυμπιονίκης με την εθνική ομάδα κωφών, η «δική μας» Στεφανία Πατέρα. 


Στη σύνθεση της φετινής VIP League αγωνίστηκαν ακόμη οι: Φωτούλα Βολονάκη, Χάρης Γιαννόπουλος, Κωστής Γόντικας, Βασίλης Καββαδάς, Γιώργος Καμπερίδης, Ζώης Καράμπελας, Κάτια Μαυρία, Στέργιος Μπρίκιτς, Νέλλυ Μπιμπίρη, Όμηρος Νετζήπογλου, Γεωργία Νταή, Νατάσα Ντάνου, Γιώργος Παπαπέτρου, Κατερίνα Σπαθάρου, Βασίλης Χρηστίδης, Γεωργία Βελούδου, Παναγιώτης Χριστόφορος ενώ τις ομάδες συμπλήρωσαν οι Δημήτρης Κυρσανίδης, Δημοσθένης Τζουμάνης και ο Vice President της Stoiximan Πάνος Κωνσταντόπουλος.

Για την ιστορία…

Σχηματίστηκαν οι ομάδες: Stoiximan Warriors, IKEA Homies, COSMOTE Bolts, adidas Dragons, ONEX Tigers, OROeORA Lions ενώ μαζί τους αγωνίστηκαν και οι νικητές της Elite κατηγορίας Blue Star Elite. Νικήτρια της VIP League αναδείχτηκε η ομάδα ONEX Tigers των Pokusevski, Λαρεντζάκη, Γόντικα, Βολονάκη, Χριστοφόρου, Σταμολάμπρου με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να κερδίζει και τον τίτλο του MVP.

Στεφανία Πατέρα: «Μεγάλη σημασία που εκπροσώπησα και την εθνική ομάδα κωφών μπάσκετ»

Η Στεφανία Πατέρα βρέθηκε για δεύτερη χρονιά στη σημαντική διοργάνωση της Σύρου. Η ίδια μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας και για τη φετινή εμπειρία: «Το να βρίσκομαι για 2η συνεχόμενη χρονιά στο μεγαλύτερο εγχώριο αθλητικό event του καλοκαιριού, στην πανέμορφη Σύρο κι στο «Stoiximan Aegean Ball Festival», καλεσμένη από έναν αθλητή πρότυπο όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη αποτελεί τεράστια χαρά και τιμή.
«Για εμάς τους αθλητές είναι σίγουρα μια ευκαιρία να «ξεφύγουμε» από τις αθλητικές μας υποχρεώσεις, αλλά και να μπορέσουμε να δώσουμε χαρά σε όλο τον κόσμο που βρέθηκε στο νησί και κυρίως στα μικρά παιδιά».

Όσο για την εκπροσώπηση της ΕΟΑΚ τόνισε: «Μεγάλη όμως σημασία έχει πως εκπροσώπησα και την εθνική ομάδα κωφών μπάσκετ. Μετά και την επιτυχία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Κρήτη, είναι μοναδικό να δέχεσαι συγχαρητήρια και αναγνώριση από παίκτες παγκοσμίου βεληνεκούς. Αποτελεί επιβράβευση για την προσπάθεια ολόκληρης της ομάδας, την ομοσπονδίας και όσων μας στηρίζουν».

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ