Γεννημένος στη Λάρισα στις 17 Αυγούστου του 1990. Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης της φυσικής αγωγής του αθλητισμού Αθηνών με ειδικότητα στη προπονητική μπάσκετ… Βρέθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική μπάσκετ ανδρών κωφών και μπήκε κατευθείαν στα…βαθιά, όπως είναι ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Την περασμένη χρονιά αγωνιζόταν με τη φανέλα της ομάδας των Τρικάλων, στη Β’ Εθνική. Διαπίστωσε το πρόβλημα στην ακοή του, στα 8 του χρόνια. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Να ασχοληθεί με το μπάσκετ.
Υπήρξε μέλος όλων των μικρών εθνικών ομάδων και έχει φορέσει τη φανέλα πολλών ομάδων σε μικρή ηλικία (Περσέας Λάρισας, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη για 2 χρόνια, όπου στέφθηκε και πρωταθλητής Παίδων) και αργότερα στην Α1 και Α2 Ανδρών, καθώς και τη Β’ Εθνική (Α1: Ολυμπιάδα Πατρών, Μαρούσι, Ηλυσιακός, Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας (από τη Β’ Εθνική) ΚΑΕ Λάρισα. Α2: Νήαρ Ηστ, ΑΕΚ Άργους, Εθνικός Πειραιά, Καστοριά, Αθλητικός σύλλογος Καρδίτσας. Β’ Εθνική: ΑΕΚ, Ερμής Αγιάς, Ληξούρι, Τρίκαλα basket).

 

Πόσο καιρό είστε στην Εθνική μπάσκετ Κωφών; Έχετε χάσει την ακοή σας και σε ποια ηλικία;

Γ. Β. «Στην εθνική ομάδα Κωφών αγωνίστηκα φέτος για πρώτη φορά και είμαι πολύ χαρούμενος, ενθουσιασμένος και ευγνώμων, που έζησα αυτή την εμπειρία και έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι σε αυτή τη προσπάθεια που έγινε φέτος Αντιλήφθηκα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ακοή μου στην ηλικία των 8 ετών το οποίο επιδεινώθηκε σταδιακά».

Από πότε ασχοληθήκατε με το μπάσκετ; Παίζατε μπάσκετ και πριν ή μετά το πρόβλημα στην ακοή σας;

Γ. Β. «Το μικρόβιο του μπάσκετ μπήκε στη ζωή μου στην ηλικία των 12 ετών μετά από παρότρυνση του θείου μου καθώς μέχρι εκείνο το διάστημα έπαιζα ποδόσφαιρο.. Μια δοκιμαστική προπόνηση ήταν αρκετή για να με κάνει να το αγαπήσω. Το μπάσκετ έγινε μέρος της καθημερινότητας μου 4 χρόνια αφού αντιλήφθηκα το πρόβλημα της ακοής μου, το οποίο δεν στάθηκε εμπόδιο στο να κυνηγήσω τους στόχους και τα όνειρα μου».

Τελικά τι έγινε και χάθηκε η 4άδα στο παγκόσμιο; Πως ήταν το επίπεδο των άλλων ομάδων;

Γ. Β. «Δυστυχώς στον αθλητισμό γενικά και στο μπάσκετ ειδικότερα υπάρχει και ο παράγοντας τύχη, η οποία εμάς στο συγκεκριμένο παιχνίδι με το Ισραήλ δεν μας ευνόησε. Σε συνδυασμό και με κάποια λάθη που κάναμε στα 2 τελευταία κρίσιμα λεπτά μας στέρησαν την είσοδο στην τετράδα αν και αήττητοι στις υπόλοιπες αναμετρήσεις. Το επίπεδο θεωρώ ότι ήταν πολύ ανεβασμένο καθώς αρκετές χώρες παρουσιάστηκαν πολύ ανταγωνιστικές και δυσκόλεψαν και το έργο το δικό μας και των αντιπάλων».

Τι σημαίνει για σας η παρουσία σας στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης; Αλλά και 2ος σκόρερ. Κίνητρο για περισσότερη δουλειά;

Γ. Β. «Η παρουσία μου στη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης είναι μια προσωπική διάκριση η οποία με τιμάει ιδιαίτερα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου καθώς και το προπονητικό stuff για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Για να είμαι ειλικρινής όμως θα προτιμούσα μια ομαδική διάκριση μιας και αυτός ήταν και ο αρχικός μας στόχος.
Το κίνητρο μου για τη συνέχεια είναι μαζί με τους συμπαίκτες μου να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και να δίνουμε  το 110% των δυνατοτήτων μας σε κάθε αγώνα στις επόμενες διοργανώσεις που ακολουθούν».

Επόμενος στόχος ομαδικά, αλλά και προσωπικά.

Γ.Β. «Επόμενος στόχος ομαδικά είναι σε συνδυασμό με τη καθοδήγηση του κόουτς Βασίλη Γεραγωτέλλη και των συνεργατών του να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι, πιο έτοιμοι σωματικά και ψυχικά μιας και πήραμε μια γεύση για το επίπεδο που αντιμετωπίσαμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θέληση και δίψα υπάρχει καθώς η μη είσοδο μας στη τετράδα μας πείσμωσε και μας συσπείρωσε ακόμα περισσότερο. Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση αποτυχία την πέμπτη θέση απλά φέτος μπήκαν οι βάσεις και τα θεμέλια, στα οποία θα στηριχτούμε για τη συνέχεια και είμαστε όλοι πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον που ακολουθεί.
Προσωπικά ο στόχος μου είναι να βοηθήσω και εγώ με τη σειρά μου δίνοντας όλη μου την ψυχή έτσι ώστε η ομάδα να συνεχίσει τις επιτυχίες»

 

 Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ