Στη σημερινή (Δευτέρα, 26/6) αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ3 «Ο Κόσμος των Σπορ» με παρουσιαστή τον Τάσο Σταμπουλή, ήταν φιλοξενουμένη Φρόσω Δρακάκη. Η Ομοσπονδιακή προπονήτρια μίλησε για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, από την Εθνική γυναικών, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών, που έριξε αυλαία το Σάββατο (24/6) στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στην εισαγωγή του, ο Τάσος Σταμπουλής, ανέφερε ότι… η Εθνική μπάσκετ γυναικών βρέθηκε και πάλι στα μετάλλια, παρά την αλλαγή στον πάγκο, μετά από 12 χρόνια (σ.σ προηγούμενη ομοσπονδιακή προπονήτρια ήταν η Αθηνά Ζέρβα). Η νέα κόουτς η Φρόσω Δρακάκη, οδήγησε τις Ελληνίδες παίκτριες, στο χάλκινο μετάλλιο νικώντας την Παρασκευή (23/6) την Ιταλία, στον κρίσιμο αγώνα, γι αυτό το χάλκινο μετάλλιο, 53-45. Είχε προηγηθεί η ήττα μόλις στον πόντο, 55-54 από την Ουκρανία.

Μετά τα συγχαρητήρια του και τις ευχαριστίες της Φρόσως Δρακάκη, αναφέρθηκε και πάλι στην εισαγωγή που έκανε, και τόνισε πως η Εθνική ομάδα μπάσκετ κωφών γυναικών είναι μια ομάδα που παίρνει πολλά μετάλλια και παρότι μετά από πολλά χρόνια, άλλαξε και πρόσωπο στον πάγκο, με εσάς πλέον, έμεινε σε αυτή τη ρότα των επιτυχιών. Υπάρχει βάση ανάλογη;

Φ.Δ. «Υπάρχει βάση, υπάρχει θέληση από τα κορίτσια, δίψα και μια συνήθεια γι’ αυτές να μην τα παρατούν ποτέ».

Και δεν επηρεάστηκαν και από την ήττα στην πόντο, στο κρίσιμο ματς, που θα τις έστελνε στον τελικό…

Φ.Δ. «Ο στόχος ήταν η τετράδα. Από τη στιγμή που είχαμε κατακτήσει αυτόν τον πρώτο μικρό στόχο, οτιδήποτε ερχόταν για μας από εκεί και πέρα, θα ήταν κέρδος. Αλλά σας το ξαναλέω, αυτά τα κορίτσια έχουν έναν τρόπο να μην το βάζουν ποτέ κάτω. Δεν υπήρχε περίπτωση να τις λυγίσει καμία ήττα στον πόντο ή με μεγαλύτερη διαφορά. Στο τουρνουά κατά τη διάρκεια των αγώνων υπήρχε συνεχής βελτίωση και έτσι ήρθε και το χάλκινο μετάλλιο».

Τώρα που ζείτε τα κορίτσια από κοντά. Διάβασα κάποιες δηλώσεις σας που λέτε ότι έχουν κάτι ηρωικό μέσα τους. Κάτι πολύ ξεχωριστό. Είναι έτσι;

Φ.Δ. «Έχουν τεράστια δύναμη. Είναι μαχήτριες. Έχω πάρει περισσότερα από αυτά που έδωσα σε αυτή την Εθνική ομάδα. Είμαι πάρα πολύ περήφανη και χαρούμενη που συνεργάστηκα μαζί τους και σας ευχαριστούμε αν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους τους, για την προβολή που κάνετε. Είναι πολύ σημαντικό να βγαίνουν προς τα έξω αυτές οι προσπάθειες».

Σκέφτομαι όταν συμμετέχει κάποιος σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ο επόμενος στόχος ποιος είναι; Να μείνει σε αυτό το επίπεδο;

 Φ.Δ. «Το επόμενο πρωτάθλημα. Να μείνεις σε αυτό το επίπεδο; Δεν παίζεις μόνο σου. Έχεις να συναγωνιστείς και άλλες ομάδες, έχει ανέβει το επίπεδο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν κάτι αρκετά δύσκολο αυτό που κατάφεραν τα κορίτσια και αυτό που είπαν όλες είναι ότι απλά περιμένουμε την επόμενη χρονιά, που θα ξαναβρεθούμε όλες μαζί για να προσπαθήσουμε για τον επόμενο στόχο, που είναι το Πανευρωπαϊκό στην Ισπανία».

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ