Με ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο επιστρέφει η ελληνική αποστολή από το 7ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης Κωφών, που ρίχνει αυλαία σήμερα (12/9), στην Μπισκέκ.

Η πρωτεύουσα του Κιργιστάν αποδείχθηκε γούρικη για τη χώρα μας, καθώς εκτός από τα μετάλλια τόσο ο Νικόλας Ιωσηφίδης στα 77κ. όσο και ο Αλέξανδρος Παπαδάτος στα 130κ. έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις, που τους χάρισαν καλά πλασαρίσματα, υπό το βλέμμα του Ομοσπονδιακού προπονητή Θεόδωρου Ηλιάδη.


Το “χορό” των μεταλλίων άνοιξε στην Ελληνορωμαϊκή πάλη, ο Νικόλας Ιωσηφίδης, ο οποίος κατέκτησε στα 77κ. το χάλκινο μετάλλιο και στη συνέχεια ο Αλέξανδρος Παπαδάτος στα 130κ. το αργυρό μετάλλιο. Ανεβαίνοντας και οι δύο στο βάθρο, ακόμη μιας μεγάλης διοργάνωσης, όπως είναι ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Πέμπτος στον κόσμο ο Ιωσηφίδης στην Ελευθέρα

Ο Νικόλας Ιωσηφίδης βρέθηκε λίγο πριν και το δεύτερο βάθρο του. Ένα λάθος του, που του στοίχισε μια νίκη -με τον Ιρανό αντίπαλό του-και την πρωτιά στον όμιλο και μια ανεκτική διαιτησία στο τελευταίο παιχνίδι, του στέρησαν το μετάλλιο στην ελευθέρα, στα 77κ.
Στον τελευταίο του αγώνα ο Έλληνας “χάλκινος” ολυμπιονίκης, με τον αντίπαλό του από το Καζακστάν και ενώ προηγούντο πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, η ανεκτική διαιτησία σε κάποιες λαβές, έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλό του να πάρει τελικά τον αγώνα με 12-10 και του στέρησε το βάθρο.

Ο  επίσης “χάλκινος” ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Παπαδάτος, στα 130κ. παρά την ήττα από τον Τούρκο αντίπαλό του, θα αγωνιζόταν στο «μικρό» τελικό. Τελικά ένας μικροτραυματισμός (σ.σ. διαπιστώθηκε στη συνέχεια ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό), του στέρησε το βάθρο, καθώς δεν θέλησε να επιβαρυνθεί και τελικά δεν αγωνίστηκε, ολοκληρώνοντας την παρουσία της ελληνικής αποστολής στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ