Με αφορμή το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών & Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2023 στο Ηράκλειο Κρήτης, ολοκληρώθηκε η 2η επιθεώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων από την DIBF (Deaf International Basketball Federation).

Συγκεκριμένα, ο Τεχνικός Διευθυντής της DIBF Jurgen Endress επισκέφθηκε για ακόμη μια φορά το Ηράκλειο Κρήτης. Στο πλευρό του ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής WDBC2023 ( World Deaf Basketball Championships 2023) και Αντιπρόεδρος της ΕΟΑΚ Ιάκωβος Χαρουλάκης, καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών & Πρόεδρος του European Deaf Sports Organization (EDSO) Ιωσήφ Σταυρακάκης.

Συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης ( ΕΚΑΣΚ) Μπάμπη Μαρκάκη, πραγματοποίησαν επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις 2 Αοράκια, στο ανακαινισμένο Lido καθώς και στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο γήπεδο Ο.Φ.Η.

Κατόπιν της αυτοψίας αθλητικών εγκαταστάσεων είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Κώστα Βαρδαβά Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Ηρακλείου, μιας που ο Δήμος Ηρακλείου στέκεται αρωγός σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρώτη αυτοψία έλαβε χώρα τον περασμένο Νοέμβριο 2020, όπου τότε η Ελλάδα ακόμη διεκδικούσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών του 2023 έναντι της γείτονος Τουρκίας.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της DIBF αυτήν την φορά στάθηκε σε λεπτομέρειες με στόχο την επιτυχή διοργάνωση του πρωταθλήματος. Να σημειώσουμε ότι τον Νοέμβριο του 2020 το γήπεδο Lido βρίσκονταν σε διαδικασία ανακαίνισης, ενώ τώρα σε αυτήν την δεύτερη επίσκεψη κέρδισε το στοίχημα και τις εντυπώσεις, καθώς συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα αγώνων του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Κωφών. Το τριήμερο αυτό έληξε με τις καλύτερος δυνατές εντυπώσεις καθώς η DIBF μέσω του εκπροσώπου της Jurgen Endress, μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών και τον πρόεδρο της Ο.Ε υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής World Deaf Basketball Championships Ιάκωβος Χαρουλάκης δήλωσε: “Είμαι πανευτυχής που  η επιθεώρηση πέτυχε. Ότι υποσχεθήκαμε υλοποιείται. Είμαστε συνεπής για το μεγάλο ραντεβού”. Από την μεριά του ο πρόεδρος της ΕΟΑΚ Ιωσήφ  Σταυρακάκης: “Η Ομοσπονδία μας, έχει αποδείξει αρκετές φορές ότι είναι έτοιμη για κάθε αθλητική πρόκληση. Είμαστε εδώ για να  δημιουργήσουμε υψηλού επιπέδου αγώνες. Εμπιστευόμαστε την Κρήτη με τις αρτιες αθλητικές υποδομές της. Περιμένουμε όλους όσους αγαπούν το μπάσκετ να μας συμπαρασταθούν ελπίζοντας να δώσουν δύναμη στους συμμετέχοντες με την παρουσία τους στα γήπεδα. Το καλοκαίρι του 2023 η καρδιά του μπάσκετ θα χτυπάει στο Ηράκλειο”! 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον πρόεδρο της Ε.ΚΑ.Σ.Κ Μπάμπη Μαρκάκη για την τεράστια υποστήριξή του.