Με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε, σήμερα (Σάββατο, 9/4) στο Κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, το 8ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωφών ανδρών και γυναικών. Σε μια χρονιά, που σε λίγες ημέρες (1-15 Μάϊου), διεξάγονται στη Βραζιλία (Caxias Do Sul), οι 24οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών, το πρωτάθλημα είχε τη δική του δυναμική.
Με τους αθλητές και τις αθλήτριες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, που έχει φιλοξενήσει μεγάλους κολυμβητές και κολυμβήτριες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και όχι μόνο.

Χαράλαμπος Παπανικολάου: «Στόχος κάθε αθλητή είναι η συμμετοχή στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων»
Προπονητής της Εθνικής ομάδος κολύμβησης κωφών ανδρών και γυναικών είναι ένα μεγάλο όνομα του αθλήματος στην Ελλάδα, ο Χαράλαμπος Παπανικολάου. Με στόχο στη Βραζιλία, όπως επισήμανε και ο ίδιος, η συμμετοχή των Ελλήνων κολυμβητών και κολυμβητριών, στους τελικούς των αγωνισμάτων τους, όπως κάθε αθλητή, που μετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες: «Κάθε χρόνο διεξάγεται το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, απλά εφέτος είχε μια ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι ολυμπιακή χρονιά. Οι αγώνες οι φετινοί όμως έχουν ακόμη μια ιδιαιτερότητα, καθώς είναι το νέο ξεκίνημα που κάνει η Ομοσπονδία, να φέρει περισσότερους αθλητές να γνωρίσουν την ύπαρξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, αλλά και την ύπαρξη της σημαντικής υποστήριξης στο άθλημα της κολύμβησης».
Η ομάδα σε λίγες ημέρες θα πάρει μέρος στους 24ους Ολυμπιακούς με τι στόχους πάει στη Βραζιλία: «Για όλους τους αθλητές σε οποιοδήποτε αγώνα είναι η συμμετοχή τους στον τελικό, πόσο μάλλον στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι οι πιο σημαντικοί αγώνες, για κάθε αθλητή».


Το «παρών» στους αγώνες του ΟΑΚΑ έδωσαν ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών Κώστας Γαργάλης, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Κώστας Παπαδιαμάντης, ο αναπληρωτής Ταμίας Βασίλης Κόσκωρης, ο Λευτέρης Μινάς, τεχνικός διευθυντής ποδοσφαίρου, καθώς και ο πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών Κωφών Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, οι οποίοι απένειμαν και τα μετάλλια στους νικητές.

Κώστας Γαργάλης: «Ευχαριστούμε την ΚΟΕ για τη βοήθεια της»
Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών δεν ξέχασε να ευχαριστήσει την ΚΟΕ για την αμέριστη βοήθεια της, στη διοργάνωση του πρωταθλήματος: «Ευχαριστούμε την Κολυμβητική Ομοσπονδία για την αμέριστη βοήθεια της στη διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος. Τους κριτές, τους χρονομέτρες, τη γραμματεία, τον γιατρό και βέβαια τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, για την παραχώρηση του κλειστού κολυμβητηρίου».

Στέφανος Αυγουλέας: «Θα είμαστε πάντα στο πλευρό της ΕΟΑΚ»
Στους αγώνες παραβρέθηκε και ο Στέφανος Αυγουλέας, γενικός γραμματέας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ο οποίος έκανε και απονομές στους νικητές, και μετά τους αγώνες μίλησε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να γίνονται αυτοί οι αγώνες στο ΟΑΚΑ. Θα είμαστε στο πλευρό της ΕΟΑΚ όχι μόνο στη διοργάνωση αγώνων, αλλά και στη διάδοση του αθλήματος ώστε να το ανακαλύψουν και άλλα παιδάκια κωφά και να θέλουν να γίνουν μέρος, αυτών των αγώνων».

Τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος ανά αγώνισμα:

50μ.πρόσθιο Α: Παναγιώτης Ξανθόπουλος (ΑΟΚ) 35.74
100μ. ελεύθερο Α: Δημήτριος Ξανθόπουλος (ΑΟΚ) 1:03.64, Φίλιππος Ράπτης (ΑΣΚΠΝ) 1:03.69
100μ. ελεύθερο Γ: Σταυρούλα Δόντσιου (ΠΑΟΚΜ) 1:12.93
200μ. πρόσθιο Α: Παναγιώτης Ξανθόπουλος (ΑΟΚ) 2:55.76
50 μ. ύπτιο Α: Φίλιππος Ράπτης (ΑΣΚΠΝ) 35.10
50 μ. ύπτιο Γ: Σταυρούλα Δόντσιου (ΠΑΟΚΜ) 42.30
400μ. ελεύθερο Α: Δημήτριος Ξανθόπουλος (ΑΟΚ) 4:59.33, Χρήστος Κασαπίδης (ΑΣΚΚ) 8:55.94
50μ. ελεύθερο Α: Δαμιανός Σεβαστιάδης (ΠΟΚ) 26.19
50μ. ελεύθερο Γ: Σταυρούλα Δόντσιου (ΠΑΟΚΜ) 34.54
100μ. ύπτιο Α: Φίλιππος Ράπτης (ΑΣΚΠΝ) 1:15.16
50μ. πεταλούδα Α: Δημήτριος Ξανθόπουλος (ΑΟΚ) 31.77, Παναγιώτης Ξανθόπουλος (ΑΟΚ) 32.13
100μ. πρόσθιο Α: Παναγιώτης Ξανθόπουλος (ΑΟΚ) 1:18.62
200μ.ύπτιο Α: Φίλιππος Ράπτης (ΑΣΚΠΝ) 2:37.33
200μ.ελεύθερο Α: Δημήτριος Ξανθόπουλος (ΑΟΚ) 2:20.17
200μ.ελεύθερο Γ: Σταυρούλα Δόντσιου (ΠΑΟΚΜ) 2:42.73

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ