Ο Παναθλητικός Όμιλος Κωφών (ΠΟΚ) θριάμβευσε επί της Παρί με 2-0, στον τελικό του 13ου Champions League Κωφών, που διεξήχθη στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο (25/6) και κατέκτησε τον τίτλο για πέμπτη φορά στην ιστορία του.  Πρόκειται πλέον για τον πολυνίκη του θεσμού και την ομάδα – θρύλο στο ποδόσφαιρο Κωφών, που συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Πρωταγωνιστής της ομάδας της Αθήνας ήταν και πάλι ο Castelijns, ο οποίος με δύο προσωπικά του γκολ, το πρώτο στο 15′ και το δεύτερο στο 82′, «σφράγισε» τη νίκη και το κύπελλο. Στο 82’ το γκολ επετεύχθη με δεύτερη προσπάθεια, καθώς το πέναλτι που κλήθηκε να εκτελέσει απόκρουσε ο τερματοφύλακας της Παρί, αλλά πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Με τον ΠΟΚ αγωνίστηκαν οι: Παππάς, Σουμελίδης, Δουγιέκος, Μητσόπουλος, Γεωργακόπουλος, Neverland, Σκέμπι (62′ Δημάκος), Grippo, Castelijns, Nassor (86′ Καραπιπέρης), Cigna (79′ Μπαλής).
Στην 3η θέση κατετάγη η αγγλική Σεντ Τζόνσον.

Οι απονομές στους καλύτερους
Μετά το τέλος του αγώνα έγινε η απονομή του Κυπέλλου στους νικητές και δόθηκαν τα μετάλλια, στις 3 πρώτες ομάδες. Βραβεύθηκαν όμως και οι καλύτεροι του τουρνουά. Ο πρώτος σκόρερ, Γερμανός Nowark Steven (Στουτγκάρδη) με 7 γκολ. Οι τρεις καλύτεροι τερματοφύλακες, Δημήτρης Παπάς (ΠΟΚ), Samuel Edwards (Σεντ Τζόνσον Dfc) και Ivan Solombrino (Παρί). Καλύτερος παίκτης αναδείχθηκε ο Rafaelli Kuzehgaran (Παρί) μαζί με τους Jacobus Caselijns και Davide Grippo (ΠΟΚ Αθηνών). Βραβεύθηκε και η καλύτερη 11αδα, που αποτελείτο από τους:

– Jacobus Caselijns (ΠΟΚ Αθηνών)

– Davide Grippo (ΠΟΚ Αθηνών)

– Salim Nassor (ΠΟΚ Αθηνών)

– Παναγιώτης Μιτσόπουλος Διινέκης (ΠΟΚ Αθηνών)

– Αθανάσιος Γεωργακόπουλος (ΠΟΚ Αθηνών)

– Dustin Condello (Στουτγκάρδη)

– Aleksandar Skovin (Σεντ Τζόνσον)

– Rylan Casey (Σεντ Τζόνσον)

– Samuel Edwards (Σεντ Τζόνσον)

– Jimmy Kotra (Παρί)

– Koita Boubacar (Παρί)

Οι υπόλοιπες βραβεύσεις

Fair Play

– CD Castellon Asorcas (Καστεγιόν Ασόρκας)

Καλύτεροι προπονητές

– Suleyman Senturk (Παρί)

– Ηλίας Καναβογιάννης (ΠΟΚ Αθηνών)

– Sergej Hafner (Στουτγκάρδη)

Καλύτεροι νέοι παίκτες (Κ-21)

– Ιωάννης Κώστας (ΠΑΟΚ Μώριας)

– Παναγιώτης Μιτσόπουλος Διινέκης (ΠΟΚ Αθηνών)

– Ismael Ramos Prada (Καστεγιόν Ασόρκας)

Συγχαρητήρια απ’ όλους
Όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση του 13ου Champions League Ποδοσφαίρου Κωφών, με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Μιχάλη Κουρέτα να γίνεται δέκτης των καλύτερων σχολίων, για όλο το τουρνουά, αλλά και τη φιλοξενία των αποστολών, στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ