Με τον καλύτερο τρόπο έπεσε η αυλαία της σχολικής χρονιάς στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια Κωφών Βαρήκοων μαθητών.

Η δημιουργικότητα των δασκάλων και καθηγητών σε συνδυασμό με την ικανότητα και τη θέληση των παιδιών με προβλήματα ακοής, έδωσαν ένα εξαίρετο αποτέλεσμα, με τις σχολικές γιορτές να «κλέβουν» την παράσταση.

Η ολυμπιονίκης του καράτε στην Αργυρούπολη

Στη γιορτή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών Βαρηκόων Αργυρούπολης παραβρέθηκαν η τεχνική σύμβουλος Αθλημάτων της Ομοσπονδίας Σοφία Δαυλιάκου και η πρόσφατα, «χάλκινη» ολυμπιονίκης στο καράτε Σοφία Μουτσώκου, η οποία υπήρξε μαθήτρια του συγκεκριμένου σχολείου. Μίλησε για την εμπειρία, αλλά και την επιτυχία της στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας και προέτρεψε όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό: «Θέλω να προτρέψω όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να τα καταφέρουν. Είναι πολύ σημαντικό να πιστεύουν στον εαυτό τους και να τα καταφέρουν. Να μην φοβάστε και να συμμετέχετε σε αθλήματα και πάντα θα έχετε δίπλα σας τους προπονητές σας. Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών είναι πάντα ανοιχτή για όλα τα παιδικά που αγαπούν τον αθλητισμό».

Γιορτή και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρηκόων Πεύκης

Αυλαία με πολύ ωραία γιορτή, έριξε στη σχολική του χρονιά και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρηκόων Πεύκης. Στη συγκεκριμένη γιορτή κλήθηκε να μιλήσει, ο τεχνικός διευθυντής ποδοσφαίρου της Ομοσπονδίας Λευτέρης Μηνάς, ο οποίος αναφέρθηκε στις επιτυχίες της ελληνικής αποστολής στη Βραζιλία και το ρεκόρ μεταλλίων, που επετεύχθη στη μακρινή χώρα, με εννέα μετάλλια και προέτρεψε και αυτός τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό: «Τα εννέα μετάλλια, που κατακτήσαμε είναι ρεκόρ και είναι η ανταμοιβή στην προσπάθεια των παιδιών, αλλά και της Ομοσπονδίας που έχει δείξει με τις δράσεις της ότι είναι πάντα ανοιχτή να «αγκαλιάσει» όλα τα παιδιά, που αγαπούν τον αθλητισμό».

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ