Αντιπροσωπεία των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών, που κατέκτησαν μετάλλιο στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών (Βραζιλία, 1-15 Μαϊου 2022) υποδέχθηκε σήμερα (5 Ιουλίου 2022) στο γραφείο του, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Η «ασημένια» στο επι κοντώ Νικολέτα Χιώνη, ο αδελφός της επίσης «ασημένιος» και « χάλκινος» στην ποδηλασία Παναγιώτης Χιώνης και οι επίσης «χάλκινοι» Χριστίνα Κατσιπίδου (ποδηλασία βουνού), Ειρήνη Μαχαιρίδου (ταεκβοντό) και Αλέξανδρος Παπαδάτος (Πάλη) είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον κ. Αυγενάκη, για τις επιτυχίες, αλλά και τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν.

Τους Ολυμπιονίκες συνόδευαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας  της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Ιωσήφ Σταυρακάκης και Κωνσταντίνος Γαργάλης, αντίστοιχα, η Γ’ αντιπρόεδρος Μάρθα Μπάμπη καθώς και η τεχνική σύμβουλος της ΕΟΑΚ Μάρθα Αργυρίου. 

Αυγενάκης: «Στηρίζουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών»  

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών με προβλήματα ακοής, αλλά και στην αγαστή συνεργασία, που έχει με την Ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια: «Ως υφυπουργείο Αθλητισμού οι επιτυχίες σας είναι και δικές μας επιτυχίες. Εξυψώνουν την Ελλάδα, οι επιτυχίες σας και κάθε σας μετάλλιο, μας «ψήλωνε» περισσότερο και ήταν αρκετά τα μετάλλια, που φέρατε από τη Βραζιλία. Γι αυτό ενισχύσαμε και την Ομοσπονδία.Εϊμαστε υπερήφανοι για κάθε επιτυχία των Ελλήνων αθλητών γι αυτό και σαν υπουργείο, επενδύουμε γενικότερα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό σε οποιαδήποτε μορφή αθλητισμού. Είμαι υπερήφανος για τη συνεργασία που έχουμε, νιώθω την ίδια περηφάνια που νιώθετε και εσείς. Οι επιτυχίες σας είναι επιτυχίες της χώρας μας και όχι καθενός ξεχωριστά. Του χρόνου έχουμε μπροστά μας την πολύ μεγάλη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μπάσκετ Κωφών, ανδρών και γυναικών, στην Κρήτη, που θα έχει τη στήριξή μας».
Ο κ. Αυγενάκης απεύθυνε και ανοιχτή πρόσκληση για φιλοξενία οποιασδήποτε διοργάνωσης της ΕΟΑΚ, στο νέο υπερσύγχρονο Κέντρο Αθλημάτων Άμμου, στο Ηράκλειο Κρήτης, το «Karteros Beach Sports Center» και κατέληξε: «Προσπαθούμε να στηρίζουμε όλα τα αθλήματα, ανεξαιρέτως της δημοφιλίας τους».

Ιωσήφ Σταυρακάκης: «Ευχαριστούμε για τη στήριξη»

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΚ Ιωσήφ Σταυρακάκης μεταξύ  άλλων αναφέρθηκε και αυτός στην πολύ καλή συνεργασία της Ομοσπονδίας με το υφυπουργείο και ευχαρίστησε τον υφυπουργό Αθλητισμού για την ηθική, αλλά και την οικονομική στήριξη: «Δυόμισυ χρόνια τώρα, έχουμε μια εξαίρετη συνεργασία και σας ευχαριστώ για την οικονομική, αλλά και την ηθική στήριξη που παρέχεται στην Ομοσπονδία. Ελπίζω να συνεχίσουμε καθώς μας περιμένει η φιλοξενία μεγάλων και σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων».

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ