«Πρόσκληση στη διαδικτυακή παρουσίαση της Πράξης “Ειδικές Δράσεις Ένταξης στην Απασχόληση για Νέους/Νέες με Αναπηρία” τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, 6-8μμ»

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) είναι δικαιούχος της Πράξης με τίτλο «Ειδικές Δράσεις Ένταξης στην Απασχόληση για Νέους/Νέες με Αναπηρία» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5073491, η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ).

Η Πράξη αυτή αφορά σε επιδοτούμενα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης τα οποία θα παρέχουν υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής, θεωρητικής κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης σε 3.000 ανέργους/ες (εγγεγραμμένους/ες στα μητρώα ανεργίας της ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ) νέους/ες με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις, ηλικίας έως 29 ετών, απόφοιτους/ες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης ή ΙΕΚ ή ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ, οι οποίοι/ες βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΝΕΕTs).

Διευκρινίζεται ότι η ένταξη οποιουδήποτε ατόμου με αναπηρία και ατόμου με χρόνια πάθηση στα Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης δεν οδηγεί στη διακοπή των παροχών που λαμβάνουν λόγω της αναπηρίας, όπως για παράδειγμα είναι το επίδομα πρόνοιας ή τα επιδόματα επανένταξης ή οποιασδήποτε άλλης μορφής νοσήλιο ή παροχή. Αντίθετα μάλιστα θα συνεχίσουν να εισπράττουν αυτές τις παροχές ταυτόχρονα και αθροιστικά με την αποζημίωση από τη συμμετοχή τους στα προγράμματα κατάρτισης και στην πρακτική άσκηση.

Αναλυτική παρουσίαση της Πράξης Θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, 6-8μμ. Για τη συμμετοχή σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/88525510916?pwd=SzZPZ2tYMlNlNUwzbWpDZFhkdlRhZz09 Meeting ID: 885 2551 0916 Passcode: 938889 Για τον καλύτερο συντονισμό της Παρουσίασης, μπορείτε να ενημερώσετε για τη συμμετοχή σας μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, ώρα 14.00 στο email: president.sec@esaea.gr . Για πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο: 2310842742 (κα Κ.Παναγιώτου).