Ενέργειες οι οποίες θα πρέπει να γίνουν άμεσα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Ιωάννης Στουφής, με αφορμή το βαρύ «τσεκούρι» που έπεσε στην επιχορήγηση της Ομοσπονδίας μας, ύψους 100.000 ευρώ. Οι παρακάτω ενέργειες, πρέπει να γίνουν εντός των ημερών, για να συνεχίσουμε να είμαστε βιώσιμοι, κόντρα σε αυτούς που δε μας θέλουν. Κόντρα στα φαντάσματα της κυβέρνησης!

Διαβάστε αναλυτικά τη τοποθέτηση του κυρίου Στουφή:

«Με τη λήψη της δημοσίευσης από τη Γ.Γ.Α και τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου σχετικά με το ύψος της επιχορήγησης που φτάνει τις 100.000 ευρώ, το Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας, μετά από τη πρόταση του προέδρου, θα λάβει άμεσα υπόψη τις ακόλουθες ενέργειες που πρέπει να γίνουν εντός των προσεχών ημερών.

Οι ενέργειες αυτές, είναι:

1. Περιορισμός στις δαπάνες διοίκησης και λειτουργικών εξόδων της Ε.Ο.Α.Κ, με αφορμή την ανακοίνωση της απόφασης των περικοπών. Οι περικοπές στις δαπάνες θα έχουν ισχύ μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης που θα ακυρώνει τη προηγούμενη ή επαναδιατύπωση της ισχύουσας απόφασης ή πλήρη ανάκληση της απόφασης  των περικοπών

Το Δ.Σ πρότεινε και έγινε η σχετική ενημέρωση στη συνέλευση των αντιπροσώπων των σωματείων, ότι αναγκαστικά θα τροποποιήσουμε τις μισθολογικές καταστάσεις προσωπικού κατά 10% ή από 8ωρη σε 6ωρη εργασία.

2. Άμεσες ενέργειες για εύρεση χώρου για τη μετεγκατάσταση των γραφείων της Ε.Ο.Α.Κ στο χώρο που στεγάζονται κι άλλες Ομοσπονδίες όπως το Ολυμπιακό Στάδιο ή το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ώστε να αποφύγουμε το κόστος του μισθώματος για τουλάχιστον 5 χρόνια.

3. Ενέργεια που θα συμβαδίζει με τη πρόταση της Ε.Ο.Ε και τις λοιπές Ομοσπονδίες, που πρότειναν το προσωπικό των Ομοσπονδιών να ενταχθεί στην δικαιοδοσία της Γ.Γ.Α και να αναλάβουν αυτοί τις πληρωμές των μισθών κι όλων των εισφορών (ΙΚΑ, κλπ), με σκοπό να μην επηρεαστεί ο προϋπολογισμός μας και να διατεθεί εξ ολοκλήρου στην ανάπτυξη των αθλημάτων της Ε.Ο.Α.Κ.

4. Παρά την αναγγελία του Υπουργού για τη μείωση του τακτικού προϋπολογισμού κατά 50%, η Ε.Ο.Α.Κ προσέλαβε Τεχνικό Διευθυντή και ενήργησε άμεσα για την ανάπτυξη για το έτος 2014 και οργάνωσε πλήρες στρατηγικό πλάνο. Κάναμε προσπάθειες και ήρθαμε σε επαφή με τα σχολεία Κωφών για την ένταξη των μαθητών στον αθλητισμό. Μια προσπάθεια που στέφτηκε με επιτυχία. Καταφέραμε με τους τεχνικούς μας συμβούλους-προπονητές, και με το Υπουργείο Παιδείας να γίνουν σχολικοί αγώνες, με την αρωγή της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής. Συναντηθήκαμε με 3 Ομοσπονδίες αθλημάτων μέχρι σήμερα και καταφέραμε να πετύχουμε συμφωνία για τη στήριξή μας, με δωρεάν αθλητικό υλικό αλλά και υποστήριξη στο τομέα της τεχνογνωσίας.

Κανείς δε πρόκειται να μας εμποδίσει να σταματήσουμε τη δράση που έχουμε ΗΔΗ ξεκινήσει! Πρέπει να καταλάβουν στο Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και στις αρμόδιες υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες γι αυτή  την επικίνδυνη περικοπή της επιχορήγησής μας, η οποία είναι καθαρά για πολιτικούς λόγους, ότι δε τα παρατάμε.

Αυτές οι περικοπές, δίνουν μεγαλύτερη δύναμη να προσπαθήσουμε περισσότερο και να δώσουμε στους αθλητές μας, αυτό που δικαιωματικά αξίζουν. Τη συμμετοχή σε διοργανώσεις, που είναι ύψιστη τιμή για κάθε Κωφό αθλητή, να φέρει στο στήθος το Ελληνικό εθνόσημο! Και δε μπορείτε να μας το στερήσετε αυτό! Αυτή την υπερηφάνεια. Τη χαρά! ΤΗΝ ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗ! Το μεγαλείο της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών και να κρατήσουμε ψηλά την Ελληνική σημαία και να τη βλέπουμε να κυματίζει.

Κανείς δε μπορεί να εμποδίσει τη προσπάθειά μας. Κανείς! Τώρα ξεκινήσαμε! Καλούμε τους αθλητές μας, να συμβάλλουν κι αυτοί, μαζί με εμάς, σε αυτή τη προσπάθεια,  δίνοντας πάντα το καλύτερο τους εαυτό!

Κανένας γραφειοκράτης, τροϊκανός δε μπορεί να μας σταματήσει!

Στην αρχαία Ελλάδα, ο σπουδαιότεροι  πολεμιστές, οι Σπαρτιάτες, πίστευαν, ότι ο θάνατος στο πεδίο της μάχης, ήταν η μεγαλύτερη ΤΙΜΗ για έναν πολεμιστή!

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ!

Ο αθλητισμός των Κωφών, συνεχίζεται!