Σε συνέχεια της από 17/03/2020 ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας μας σας ενημερώνουμε ότι τα γραφεία της ΕΟΑΚ συνεχίζουν και λειτουργούν εξ αποστάσεως, παρακολουθώντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις αθλητικές δράσεις Κωφών σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Έχοντας απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης και με προτεραιότητα πάντα την υγεία των αθλητών, των προπονητών, των εργαζομένων  και όλων συνεργατών της Ομοσπονδίας μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 που αντιμετωπίζει η χώρα μας, σας ενημερώνουμε ότι όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Αθλημάτων της ΕΟΑΚ  αναβάλλονται. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αναφορικά με τη διεξαγωγή αυτών στις 4 Μαΐου 2020, ανάλογα φυσικά με την πορεία της κατάστασης της πανδημίας και τις οδηγίες του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι έχουν αναβληθεί όλες οι δράσεις της Ομοσπονδίας, όπως η εκμάθηση αντισφαίρισης στους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών/Βαρηκόων και του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Κωφών/Βαρηκόων Αργυρούπολης, το πρόγραμμα με τίτλο «Αθλούμαι Οραματίζομαι και Στοχεύω Ψηλά Ακούγοντας την Ψυχή μου» καθώς επίσης και η συμβολή μας στο πρόγραμμα του Σ.Ε.Φ. «Σέβομαι τη διαφορετικότητα».

Σας γνωστοποιούμε ότι ήδη μέχρι σήμερα με σχετική της ανακοίνωση η Διεθνής Επιτροπή Αθλητισμού Κωφών (ICSD)  έχει αναβάλει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο Κωφών για τις 27 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου 2020, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Κωφών (άγνωστη ημερομηνία)  και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής Κωφών (άγνωστη ημερομηνία). Η Ευρωπαϊκή Οργάνωση Αθλητισμού Κωφών (EDSO) έχει ανακοινώσει την αναβολή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών (γι’ αυτό δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη νέα ημερομηνία, ή αλλαγή τοποθεσίας) καθώς επίσης και τη μεταφορά της ημερομηνίας των αγωνιστικών που αφορούν τους Προκριματικούς Αγώνες Ποδοσφαίρου Κωφών Ανδρών για την πρόκριση στους 24ους Θερινούς Deaflympics 2021.

Εφιστούμε την προσοχή όλων των Κωφών αθλητών μας να πραγματοποιούν τις όποιες προπονήσεις τους κατ’ οίκον για το καλό των ιδίων αλλά και του κοινωνικού συνόλου με αίσθημα ευθύνης.

Ευχόμαστε όλοι από καρδιάς να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία και όσο το δυνατόν να βγούμε αλώβητοι λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των αρχών.

 

Με εκτίμηση

Ο Γεν. Γραμματέας                                                                                        Ο Πρόεδρος

Κορδονούρης Παναγιώτης                                                                     Σταυρακάκης Ιωσήφ