Στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού βρέθηκαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών σε συνάντηση με τον Διευθυντή του Ιδιαίτερου Γραφείου του Υπουργού κυρίου Αυγενάκη, κύριο Σταύρο Τσούλο. Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΚ κύριος Σταυρακάκης Ιωσήφ, ο γ.γ. κος Τάκης Κορδονούρης, η υπεύθυνη γραφείου τύπου & επικοινωνίας της ΕΟΑΚ κα. Έστα Ράζου, συνοδεία του νομικού της Ομοσπονδίας κυρίου Γιώργου Ροδινού παρευρέθησαν στην ΓΓΑ την Τετάρτη 01 Ιουλίου 2020 το μεσημέρι. Η εφ΄ όλης της ύλης συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία ακόμη δυο νομικών συμβούλων του Υπουργού, κυρίων Παπανότη Παναγιώτη και Λαμπρινής Κουσιωρή.

Η ατζέντα της ΕΟΑΚ περιλάμβανε θέματα όπως η υποστήριξη της ΓΓΑ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ανδρών – Γυναικών 2023 αλλά και η διεκδίκηση της επερχόμενης Ολυμπιάδας Κωφών το 2025. Για το Παγκόσμιο του Μπάσκετ 2023 ο Διευθυντής κύριος Σταύρος Τσούλος τόνισε ότι «ο Υπουργός είναι θετικός και ήδη εξετάζει το θέμα με τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Τέλος, ο Πρόεδρος κος. Σταυρακάκης Ιωσήφ έκανε προτάσεις για τροποποιήσεις σε συγκεκριμένα άρθρα του αθλητικού νόμου.  Ο νομικός της ΕΟΑΚ κος. Ροδινός υπογράμμισε πως όσα θέματα προκύπτουν υπόκεινται στα δικαιώματα των Κωφών ατόμων για ισότητα με τις άλλες ομοσπονδίες αθλητισμού.