Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς η ζέστη ήταν αφόρητη και το θερμόμετρο έφτασε να αγγίξει μέχρι και τους 33 βαθμούς Κελσίου, η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου Κωφών ανδρών, με έντονα τα σημάδια της κούρασης στο παιχνίδι της, γνώρισε την ήττα με 3-0 από την αντίστοιχη της Ουκρανίας. Στον αγώνα πάντως, παρά τη ζέστη, βρέθηκε αρκετός κόσμος, μεταξύ αυτών, σχεδόν όλα τα μέλη του Δ.Σ της Ομοσπονδίας, που υποστήριξαν τις προσπάθειες των  Ελλήνων αθλητών αλλά και Ουκρανοί φίλαθλοι.

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι δεν είναι κάποια τυχαία ομάδα, αφού πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στο παγκόσμιο στερέωμα,  είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού από την αρχή, ενώ δεν κατάφεραν να μετατρέψουν σε γκολ τις 2 πολύ καλές ευκαιρίες. Στο 35′ όμως, με ένα πολύ όμορφο σουτ, έξω από τη μεγάλη περιοχή άνοιξαν το σκορ και το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Η αναγκαστική αλλαγή του Κωνσταντίνου Μερακλή, καθώς τραυματίστηκε και το γρήγορο δεύτερο γκολ, μόλις στο 1ο λεπτό του δευτέρου ημίχρονου (46′) κάνοντας το 2-0, ουσιαστικά έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι. Αν και ο χρόνος ήταν αρκετός, οι Έλληνες αθλητές ήταν εμφανώς καταβεβλημένοι από την ζέστη αλλά και απο τα κουραστικά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, μιας και η πλειοψηφία των αθλητών μας βρισκόταν στη Σερβία πριν λίγες εβδομάδες.

Το 3ο γκολ των Ουκρανών, δεν άλλαξε τίποτα ουσιαστικά και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε τους πάντες αγκαλιασμένους να συγχαίρουν ο ένας τον άλλο, αφού και οι 2 ομάδες, εξασφάλισαν και τυπικά τη πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, που θα γίνει στο Αννόβερο της Γερμανίας το 2015.