Κατά τη διάρκεια του 18ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Αθλητισμού Κωφών (EDSO) που έλαβε χωρά στο Έρεβαν της Αρμενίας το 2016, η  Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών  (ΕΟΑΚ) υπέβαλε την υποψηφιότητά της για την ανάληψη της διοργάνωσης του 19ου Συνεδρίου της EDSO για το έτος 2018 στην πόλη του Ηρακλείου της Κρήτης.  H Ψηφοφορία ολοκληρώθηκε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της υποψηφιότητας της χώρας όπου και μας ανατέθηκε η διοργάνωση της αθλητικής αυτής ευρωπαϊκής συνεδρίασης, γεγονός που αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ομοσπονδία μας.

Έτσι λοιπόν, το 19ο Συνέδριο της EDSO θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 19 Οκτωβρίου στο Aquila Atlantis Hotel (Διεύθυνση: Οδός Υγείας – 71 202, Ηράκλειο – Κρήτη) και μόνο οι εξουσιοδοτημένοι κωφοί αντιπρόσωποι των ευρωπαϊκών χωρών μπορούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του. Για την ευρωπαϊκή αυτή συνεδρίαση θα συμμετέχουν πάνω από 33 χώρες με αποστολή 2 έως 3 κωφών εκπροσώπων. Στο συνέδριο αυτό φυσικά θα προσέλθουν και 27 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της EDSO συμπεριλαμβανομένων και των επίτιμων μελών.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι το έτος 2019 η Ομοσπονδία μας έχει αναλάβει και τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών Ανδρών και Γυναικών το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί κι αυτό στο Ηράκλειο της Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης του Τεχνικού Διευθυντή της EDSO τον περασμένο Μάιο, αποφασίστηκε από κοινού η πραγμάτωση των στόχων της διεξαγωγής της ανωτέρω αθλητικής διοργάνωσης ποδοσφαίρου κωφών καθώς επίσης και η διεξαγωγή του επερχόμενου ευρωπαϊκού συνεδρίου κωφών κατά τη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση των ομάδων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του ανωτέρω Αθλητικού Συνεδρίου  σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:30 μμ. στην Αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» του Δημαρχείου Ηρακλείου (Αγίου Τίτου 1, Ηράκλειο Κρήτης Τ.Κ. 71202 θα διεξαχθεί η Κλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος  Ποδοσφαίρου Κωφών Ανδρών-Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης το καλοκαιριού του 2019, η οποία θα  είναι ανοικτή προς το ευρύ κοινό.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών εκφράζει τις ειλικρινείς της ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Κρήτης και ειδικότερα τον αξιότιμο Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη Σταύρο, ο οποίος με πολύ μεγάλη προθυμία στηρίζει τις προσπάθειές που κάνουμε και βρίσκεται στο πλευρό της Ομοσπονδίας μας, δίνοντας έτσι μεγάλη αίγλη στην προσεχή μας εκδήλωση ως Συνδιοργανωτής του 19ου Συνεδρίου EDSO 2018.

Επίσης, η Ομοσπονδία μας ευχαριστεί θερμά το Δήμο Ηρακλείου Κρήτης και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Βαρδαβά  Κωνσταντίνο για όλο το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τον αθλητισμό των Κωφών καθώς επίσης και για τη συνεχή στήριξη που μας παρέχει ενόψει των εργασιών της Οργανωτικής Επιτροπής για τη φιλοξενία της ευρωπαϊκής αυτής συνεδρίασης κωφών καθώς επίσης και για τον άρτιο προγραμματισμό του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών Ανδρών & Γυναικών που θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο το 2019.