Ψηφίστηκε χθες το νέο αθλητικό νομοσχέδιο του Λευτέρη Αυγενάκη.

Στην Ολομέλεια της Βουλής, το αθλητικό σχέδιο νόμου του Λευτέρη Αυγενάκη με τίτλο: «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις», ψηφίστηκε χθες 17 Σεπτεμβρίου 2020.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν παρούσα διεκδικώντας αιτήματα για την καλύτερη λειτουργία της, για την ίση αντιμετώπιση των κωφών/ βαρηκόων Ολυμπιονικών και αθλητών της, που επί σειρά ετών εκπροσωπώντας την Ελλάδα μας σε κάθε γωνιά της γης ακούγονταν ο εθνικός μας ύμνος βάζοντας την ελληνική σημαία στο υψηλότερο σημείο. 

Σημαντικό ήταν και το θέμα των αρχαιρεσιών όπου θα διεξάγονται, όπως θα έπρεπε ήδη να συμβαίνει, κατά το έτος των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών έτσι ώστε η εκάστοτε διοίκηση της ΕΟΑΚ να έχει το χρόνο να ολοκληρώνει το έργο της Ολυμπιακής προετοιμασίας και να κρίνεται με την ολοκλήρωση της Ολυμπιάδας Κωφών. Μέχρι τώρα οι εκλογές των Ομοσπονδιών συμπεριλαμβανομένης της ΕΟΑΚ, πραγματοποιούνταν κατά το έτος Ολυμπιακών Αγώνων. Με ειδική ρύθμιση για την ΕΟΑΚ όχι μόνο, οι αρχαιρεσίες μεταφέρονται για το Ολυμπιακό έτος κωφών με την παρουσία της ΕΟΑΚ στους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας το Δεκέμβρη του 2021, αλλά επίσης ρυθμίζεται το κενό του ενός έτους που προκύπτει με παράταση της παρούσας διοίκησης.  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών θέλει να ευχαριστήσει τον Υπουργό κ. Αυγενάκη Λευτέρη καθώς και το επιτελείο του, για την αμέριστη προσπάθεια και κατανόηση, ελπίζοντας ότι θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού κωφών, έτσι ώστε περισσότερα κωφά / βαρήκοα παιδιά να ακολουθήσουν τον αθλητισμό, βάζοντας στόχους και επιχειρώντας την κατάκτηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής, αποφεύγοντας έτσι τον κοινωνικό αποκλεισμό και την απομόνωση.