Ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ στο Plus Bowling Center στην Βιέννη της Αυστρίας, με την Ελλάδα να έχει αξιόλογη παρουσία.

Σε μια διοργάνωση, όπου συμμετείχαν πολλές ομαδες και συγκεκριμένα Αυστρία, Λευκορωσία, Κύπρο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβενία, Ελβετία, Σλοβακία, Σουηδία και Ουκρανία, με τους Άνδρες ως επι το πλείστον, ενώ Γυναικεία ομάδα, κατέβασαν οι : Αυστρία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γερμανία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβενία, Ελβετία, Σουηδία και Ουκρανία.

Η μεγαλύτερη επιτυχία για την Ελληνική ομάδα, ήταν η 2η θέση στη Δυάδα Γυναικών, όπου Μπέρτη και Φερμάνη, χάρισαν στη χώρα μας το ασημένιο μετάλλιο.

Στο αεροδρόμιο, βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ιωάννης Στουφης με τον Α’ Αντιπρόεδρο, Θεόδωρο Σταρόγιαννη, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου για να υποδεχτούν την αποστολή που έφτασε τη Κυριακή το μεσημέρι στις 14:00 ώρα Ελλάδος.

Κατά την άφιξη στην Ελλάδα, ο προπονητής της Εθνικής μας, δήλωσε:

“Σαν απολογισμός, ήταν 2 μετάλλια στις Δυάδες γυναικών που πήραμε τη δεύτερη θέση από τη Μπέρτη και τη Φερμάνη. Γενικά είχαμε 9η θέση στις Τριάδες Γυναικών, 9η θέση στις Τριάδες Ανδρών, 9η θέση Πεντάδες Ανδρών. Θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει και καλύτερα. Και αυτά τα οποία καταφέραμε, νομίζω οτι ήταν πολλά. Ήταν αρκετά. Θεωρώ οτι θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Οι μέσοι όροι (των αθλητών) ήταν πάρα πολυ ανεβασμένοι. Δηλαδή και στις γυναίκες και στους άντρες οι πρώτες 3 θέσεις, ήταν στο 192-193 μέσο όρο, κι εμείς είμαστε στο 185, 186. Οι μέσοι όροι ήταν πάρα πολυ υψηλοί. Έχει ανέβει το επίπεδο και θα πρέπει να κατσουμε να μιλήσουμε με την Ομοσπονδία για να δούμε τι πρέπει να κάνουμε.”

https://www.youtube.com/watch?v=ULf_c79GmOM

Όπως προκυπτει από τα λεγόμενα των αθλητών αλλά και των ανθρώπων της Ομοσπονδίας που ήταν στην Αυστρία, το κλίμα στην Ελληνική ομάδα, ήταν πολύ καλό και η λέξη “οικογένεια” είναι αυτή που χαρακτηρίζει το σύνολό της.

Για ακόμη μια φορά, η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, νιώθει την ανάγκη, να ευχαριστήσει θερμά τον κύριο Σιβισσίδη (www.sivissidis.com) για την ευγενική του χορηγία!