Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της έγκριτης ιστοσελίδας www.gazzetta.gr, κατά τη συνάντηση της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε με τους κυρίους Ανδριανό και Καπράλο, σε μια προσπάθεια, ώστε να πρυτανεύσει η λογική και η πολιτεία να αναθεωρήσει την απόφασή της περί κοψίματος των επιχορηγήσεων

Αναλυτικά το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας αναφέρει:

 

“Στις 11 το πρωϊ της Πέμπτης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός και Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, πήγαν στο πρωθυπουργικό γραφείο για να συναντήσουν τον Αντώνη Σαμαρά.

Το ραντεβού, που ήταν το πάγιο αίτημα των Αθλητικών Ομοσπονδιών, κλείστηκε με προσωπική παρέμβαση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Ανδριανού – ο οποίος προσπαθούσε εδώ και καιρό για να πραγματοποιηθεί – προκειμένου να ενημερωθεί ο Πρωθυπουργός για την κατάσταση του ελληνικού αθλητισμού, ειδικά μετά την απόφαση των Ομοσπονδιών να αναστείλουν τις αγωνιστικές τους δραστηριότητες για το διήμερο 12 – 13 Απριλίου, ως αντίδραση για τη στάση της Πολιτείας απέναντι στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του gazzetta.gr o Aντώνης Σαμαράς άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον όσα του είπαν οι Ανδριανός και Καπράλος κι ένιωσε την αγωνία τους για το μέλλον του αθλητισμού. Συζήτησε επίσης το θέμα των χρημάτων που μοιράστηκαν πέρσι στις Ομοσπονδίες αλλά κι όσα ανακοινώθηκαν ότι θα δοθούν φέτος. Το βασικό είναι ότι υποσχέθηκε ότι θα δώσει λύσεις στο οικονομικό πρόβλημα που προέκυψε, μετά την ιδιαίτερα χαμηλή επιχορήγηση για το 2014, των 11 εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν ήδη ανακοινωθεί και προκάλεσαν την αντίδραση του αθλητικού κόσμου.

Ανακοινώσεις για ακριβές ποσό δεν έγιναν, αλλά η εντύπωση που δόθηκε, ήταν ότι τα χρήματα που θα μοιραστούν για το 2014 στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, μπορεί να αγγίξουν το περσινό ποσό, δηλαδή τα 23 εκατομμύρια ευρώ. Τα 11 που ούτως ή άλλως έχουν ανακοινωθεί και άλλα τόσα που θα προκύψουν τώρα, γεγονός που ικανοποίησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο.

Επίσης ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε ότι θα δώσει λύσεις και σε θεσμικά θέματα, με πρώτο ότι θα ψηφιστεί άμεσα τροπολογία που θα επιτρέπει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να επιχορηγεί τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, μέτρο που δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για το κράτος. Ωστόσο επιτρέπει στην ΕΟΕ να διαθέσει στους αθλητές και στις αθλήτριες υψηλού επιπέδου, χρήματα που ήδη έχει δώσει με τη μορφή βοήθειας προς την Ελλάδα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και ήταν δεσμευμένα, αλλά και χορηγίες από ιδιώτες που ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τον αθλητισμό και δεν μπορούσαν να το κάνουν.

Δεσμεύσεις για λύσεις σε θεσμικά θέματα υπήρχαν προς τον κ. Καπράλο και από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό που θα κανονίσει ραντεβού με τον Υπουργό Κοινωνικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για το πλεονάζων προσωπικό των Ομοσπονδιών.

Μάλιστα στην ενημέρωση που έκανε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ στους εκπροσώπους των Αθλητικών Ομοσπονδιών σε έκτακτη συνάντηση που είχε μετά, στα γραφεία της Ολυμπιακής Επιτροπής, εξήρε τη συνεισφορά του Γιάννη Ανδριανού για το κλείσιμο του ραντεβού με τον Πρωθυπουργό, αλλά και τη σκληρή προσπάθεια που καταβάλλει ο Υφυπουργός για την επίλυση των προβλημάτων του αθλητισμού.

Επίσης ο κ. Καπράλος ζήτησε από τις Ομοσπονδίες την αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι να τηρηθούν οι υποσχέσεις που δόθηκαν από τον Πρωθυπουργό και τον Υφυπουργό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που Ελληνας Πρωθυπουργός δέχεται ανθρώπους της αθλητικής οικογένειας για να συζητήσει μαζί τους τα φλέγοντα ζητήματα, σε μια συζήτηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα.”