Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το περασμένο Σαββατοκύριακο (23-24/11)  το Κύπελλο Ελλάδος Ποδοσφαίρου Σάλας Κωφών στο Βόλο που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας και η οποία χαρακτηρίστηκε από την άψογη φιλοξενία των αρχών του Βόλου. Η διοργάνωση έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών και το κύπελλο κατέκτησε ο Παναθλητικός Όμιλος Κωφών νικώντας στον τελικό τον Αθλητικό Σύλλογο Κωφών Πειραιώς και Νήσων με 3-0, σε ένα θεσμό που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών

Η διεξαγωγή των αγώνων έγινε με το σύστημα «νοκ-άουτ» για τα 4 ζευγάρια που βγήκαν από τη κληρωτίδα. Το πρωί του Σαββάτου, έγιναν οι πρώτοι αγώνες και προέκυψαν τα 2 ζευγάρια των ημιτελικών, τα οποία αναμετρήθηκαν το απόγευμα για να προκύψουν τα ζευγάρια του μικρού και μεγάλου τελικού της Κυριακής ενώ ενδιάμεσα, έγιναν και οι αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου,  έχουν ως εξής:

Παναθλητικός Όμιλος Κωφών – Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Κρήτης «Μίνωας»  5-2

Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Β/Δ Ελλάδος (Πάτρα) – Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Βορείου Ελλάδος   4 – 2

Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Πειραιώς και Νήσων – Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος Κωφών Μακεδονίας  8-1

Αθλητικός Σύλλογος Κωφών «Μέγας Αλέξανδρος» – Αθλητικός Όμιλος Κωφών      3 – 4

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Παναθλητικός Όμιλος Κωφών – Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Β/Δ Ελλάδος (Πάτρα)  7 – 1

Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Πειραιώς και Νήσων – Αθλητικός Όμιλος Κωφών  9 – 3

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Κρήτης «Μίνωας» – Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Βορείου Ελλάδος  8 – 1

Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος Κωφών Μακεδονίας – Αθλητικός Σύλλογος Κωφών «Μέγας Αλέξανδρος»  3 – 14

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Β/Δ Ελλάδος (Πάτρα) – Αθλητικός Όμιλος Κωφών  3 – 2

ΤΕΛΙΚΟΣ

Παναθλητικός Όμιλος Κωφών – Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Πειραιώς και Νήσων  3 – 0

 

Η κατάταξη αναλυτικά είναι:

1. Παναθλητικός Όμιλος Κωφών
2. Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Πειραιώς και Νήσων
3. Αθλητικός Σύλλογος Κωφών και Βαρήκοων Ν/δ Ελλάδος (Πάτρα)
4. Αθλητικός Όμιλος Κωφών
5. Αθλητικός Σύλλογος Κωφών «Μέγας Αλέξανδρος»
6. Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Κρήτης «Μίνωας»
7. Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος Κωφών Μακεδονίας
8. Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Βορείου Ελλάδος

 

Η διοργάνωση αποτέλεσε μια πολύ καλή ευκαιρία για τον ομοσπονδιακό προπονητή ποδοσφαίρου σάλας κωφών, Πέτρο Σιδέρη, καθώς σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η επιλογή των παικτών που θα στελεχώσουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Futsal στην Ολλανδία τον Ιανουάριο.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, θα ήθελε να ευχαριστήσει το Δήμαρχο του Βόλου, κύριο Σκοτεινιώτη και τον αντιδήμαρχο για θέματα αθλητισμού, κύριο Μαβίδη. Ο τελευταίος μάλιστα, μετά την απονομή των μεταλλίων, δήλωσε:

«Πρώτη φορά παρακολουθώ ποδόσφαιρο κωφών και έχω μείνει κατάπληκτος. Συνήθως εδώ έχουμε διοργανώσεις  ποδοσφαίρου τυφλών και είδα πρώτη φορά ποδόσφαιρο κωφών. Έχω επίσης μείνει κατάπληκτος από την ποιότητα της διοργάνωσης αλλά και από την συνεργασία των ομάδων και αυτό βεβαίως έχει μεγάλη σημασία. Να πω επίσης, ότι ο Βόλος είναι στη διάθεση της Ομοσπονδίας όποτε μας χρειαστεί, προκειμένου να διοργανώσουμε παρόμοιες εκδηλώσεις. Έχουμε μια πλήρη υποδομή σε όλα τα επίπεδα και επομένως μπορούμε να ανταποκριθούμε, όχι μόνο σε Πανελλαδικό επίπεδο αλλά και σε διεθνές επίπεδο για τέτοιου είδους διοργανώσεις».

 

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά, τον δημοσιογράφο Κώστα Ματή και την εφημερίδα «Ταχυδρόμος» για την τεράστια προβολή που μας παρείχε σε αυτή μας τη προσπάθεια. Ελπίζουμε  πως στην επόμενη διοργάνωση, περισσότερα τοπικά ΜΜΕ  θα αγκαλιάσουν την προσπάθειά μας.