Όπως ειναι γνωστό εδώ και καιρό, η Εθνικές μας ομάδες μπάσκετ Κωφών, Ανδρών και Γυναικών θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών που θα διεξαχθεί στην Κινεζική Ταιπεϊ τον ερχόμενο Ιούλιο και γι αυτό το λόγο βρέθηκαν στην Αθήνα για ένα πρόγραμμα προετοιμασίας που περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις.

Η προετοιμασία ξεκίνησε στις 26 του μήνα και θα ολοκληρωθεί σήμερα, στις 29 με απογευματινή προπόνηση. Οι άνδρες, υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή Γιάννη Παπαδόπουλου και του γυμναστή Φάνη Παπαδόπουλου αλλά και το διακριτικό βλέμμα του Υπεύθυνου Εθνικών Ομάδων Καλαθοσφαίρισης ΕΟΑΚ, Διονύση Γαζή, προετοιμάζονται στο γήπεδο του Ελληνικού. Υπεύθυνη του τμήματος ειναι η Αλεξάνδρα Κατσιμπέρη.

Οι αθλητές που βρίσκεται αυτη τη στιγμή στη διάθεση του προπονητή, είναι οι:

Μιχάλης Απτόσογλου
Γιάννης Ερηνάκης
Παναγιώτης Κρελιας
Γιώργος Τσαγκαρούλης
Γιώργος Τετώρος
Ραφαήλ Πεταλάς
Βασίλης Βιτζιλαίος
Πέτρος Καράβελας
Γιώργος Λαγουδάκης

Απόντες ήταν οι Χρήστος Παγκράτης, Βαγγέλης Ντερτιλής, Ελισσαίος Κοσκινάς

Όσον αφορά τις γυναίκες, η ομοσπονδιακή προπονήτρια Αθηνά Ζέρβα στο γήπεδο του Κρόνου στον Άγιο Δημήτριο, έχει και τη συνδρομή των αθλητριών του Κρόνου ώστε οι προπονήσεις να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Εκτιμάται οτι μετά την ολοκλήρωση αυτού του πρώτου σταδίου προετοιμασίας, η ομοσπονδιακή προπονήτρια θα βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική ετοιμότητα των αθλητριών της ομάδας, ώστε να γίνουν άμεσα βελτιώσεις ή αλλαγές στο γενικό πλάνο της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αλήθεια ειναι, οτι μέχρι στιγμής, οι αθλητές και οι αθλήτριες, επέδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης και συνέπειας στη συμμετοχή τους στις προπονήσεις, στοιχεία που θέτουν τις βάσεις για να χτιστεί η ομάδα που θα μπορέσει να διεκδικήσει υψηλούς στόχους .

Οι αθλήτριες που συμμετέχουν στη προπόνηση, είναι:

Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη
Ανθή Χαϊνά
Λαμπρινή Αγαγιώτου
Λία Σαρακατσάνη
Δήμητρα Μελλίνη
Χρύσα Βεράνη
Αλεξία Σπίνου
Στάλα Κοτσιρέα
Κωνσταντίνα Σούλτη

Υπεύθυνη τμήματος: Ασπασία Ξαξίρη

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να τονιστεί η μεγάλη βοήθεια, αλλά και η θετική ανταπόκριση που βρήκε η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών σε αυτή τη προσπάθεια για προετοιμασία και να πούμε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ! Τόσο ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, όσο και η διοίκηση του Κρόνου Αγίου Δημητρίου και συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος κύριος Σκουλήκας και το μέλος του Δ.Σ, κύριος Γρυλλάκης, συνέβαλαν στα μέγιστα να πραγματοποιηθεί η προετοιμασία για τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα και αγκάλιασαν θερμά τη προσπάθεια αυτή.

andreseoak asopifhawsn congo elliniko1 elliniko2 elliniko3 eoakronos gunaikeseoakronos