Ένα μνημόνιο συμφωνίας (ΜΣ) μεταξύ της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) και της Διεθνούς Επιτροπής Αθλητισμού Κωφών (ICSD) υπεγράφη στις 8 Μαρτίου στην έδρα της ΔΟΕ στη Λωζάννη.

Το Μνημόνιο υπεγράφη από τον πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και ICSD Προέδρo δρ Valery Nikitich Rukhledev, ακολουθεί Σύσταση 7 της Ολυμπιακής Ατζέντα 2020 , η οποία έχει ως στόχο την «ενίσχυση των σχέσεων με τις οργανώσεις διαχείρισης αθλητισμού για τα άτομα με διαφορετικές ικανότητες, με στόχο την αξιοποίηση των συνεργιών σε όλα πιθανούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων της τεχνικής βοήθειας, δραστηριότητες επικοινωνίας και προώθησης των γεγονότων μέσω των Ολυμπιακών Κανάλι “.

H Olympic Ατζέντα 2020 είναι στρατηγικό οδικό χάρτη της ΔΟΕ για το μέλλον του Ολυμπιακού Κινήματος, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από την Σύνοδο της ΔΟΕ τον Δεκέμβριο του 2014.

Η ΔΟΕ θα συνεργαστεί με τον ΟΣΑΕ να συμπληρώσει το μνημόνιο με την παροχή υποστήριξης αθλητών μέσω της ΔΟΕ Αθλητής Μάθηση Πύλη και τους Ολυμπιακούς Αθλητές »Hub , και ένα μοντέλο εφαρμογής για τη Κώδικα Κίνημα Ολυμπιακό για την πρόληψη της Χειραγώγηση των Διαγωνισμών .

Deafolympics_600

“Αυτή η συμφωνία με τη Διεθνή Επιτροπή Αθλητισμού Κωφών είναι άλλο ένα βήμα προς την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος μας, Ολυμπιακό Ατζέντα 2020″, δήλωσε ο Πρόεδρος Bach. «Δουλεύοντας με τους αθλητές όλων των δυνατοτήτων και συμβάλλοντας στην παροχή ευκαιριών για όλους να επωφεληθούν από το άθλημα είναι ένα θεμελιώδες μέρος των Ολυμπιακών αξιών.”

ICSD Πρόεδρος Rukhledev είπε: «Προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία είναι η ζωή μου. Αυτή είναι μια σημαντική ημέρα για την ICSD, με την υπογραφή του μνημονίου συμφωνίας που επισημοποιεί τη σχέση που είχαμε με τη ΔΟΕ από το 1955. Ανυπομονούμε να την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο οργανισμών μας στο μέλλον. ”

Η ΔΟΕ αναγνώρισε την ISCD το 1955 και έχει χορηγηθεί αιγίδα στα Αγώνες Κωφών από το 1985. Η ICSD άνοιξε επίσημα τη νέα της γραφεία χθες στο σπίτι της Διεθνούς Αθλητισμού  στη Λωζάνη.

Η ICSD αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την έδρα της ΔΟΕ περιλαμβάνονται ICSD Διευθύνων Σύμβουλος Ντμίτρι Rebrov και ICSD μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.