Την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 διοργανώθηκε στο ΟΑΚΑ εκδήλωση για την 6η Πανελλήνια – Ευρωπαϊκή ημέρα – Σχολικού Αθλητισμού.

Στην εκδήλωση  συμμετείχαν 20 Ομοσπονδίες και 3000 μαθητές από τα Γυμνάσια της Αττικής.

Όλες οι Ομοσπονδίες πρόβαλαν το έργο τους και εμείς με την σειρά μας ως Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ) παρευρεθήκαμε με σκοπό να ενημερώσουμε τους μαθητές για τις επιτυχίες των αθλητών μας  καθώς επίσης και το έργο και τις δράσεις της Ομοσπονδίας  μας. Το stand της Ομοσπονδίας μας επισκέφτηκε και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, καθώς και η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Βάρσου Μαργαρίτα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το Ειδικό Γυμνάσιο –Λύκειο  Κωφών Βαρηκόων Αργυρούπολης  στους μαθητές του οποίου μίλησε η προπονήτρια της Εθνικής ομάδας Μπάσκετ Κωφών Γυναικών κ. Ζέρβα Αθηνά  η οποία αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ  Κωφών στο Lublin της Πολωνίας καθώς και για τις επιτυχίες της ΕΟΑΚ τη χρονιά που πέρασε.

Στο περίπτερο της Ομοσπονδίας μας βρίσκονταν οι αποσπασμένοι  Καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ. Γαζής Διονύσιος,  κ. Ζέρβα Αθηνά,  κ. Δαυλιάκου Σοφία,  κ. Ορφανίδης Θεόδωρος, κ. Τσιγκούλης Πέτρος καθώς επίσης και οι κωφοί Ολυμπιονίκες  μας κ. Μηνάς Ελευθέριος και  κ. Γιαννόπουλος Χαρης.

Ευχόμαστε και του  χρόνου να πραγματοποιηθούν δράσεις σαν αυτή όπου όλοι  θα βάλουμε το λιθαράκι μας για το καλύτερο αποτέλεσμα αυτής της εκδήλωσης!!!