Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στην Θεσσαλονίκη. Παρουσία τοπικών φορέων από την Περιφέρεια και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, βουλευτών, εκπροσώπων τμημάτων αθλητισμού κομμάτων, σωματείων, της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος και εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΑΚ έγινε και η βράβευση των αθλητών της Βορείου Ελλάδος για τις επιτυχίες της προηγούμενης χρονιάς.
Την βραδιά άνοιξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών κύριος Σταυρακάκης Ιωσήφ καλωσορίζοντας φορείς, αθλητές και φίλους, μιλώντας για την ανάγκη πραγματοποίησης ενός παραρτήματος της ΕΟΑΚ στην Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό για τους αθλητές και προπονητές της Βορείου Ελλάδος να έχουν δίπλα τους ένα σημείο αναφοράς, ένα σημείο που θα νιώθουν σπίτι τους. Γιατί αυτή είναι η φιλοσοφία που η ΕΟΑΚ υποστηρίζει. Κάθε αθλητής να αποτελεί μέρος μιας μεγάλης οικογενειακής αγκαλιάς». Αναφερόμενος και στα μελλοντικά σχέδια της Αθλητικής Ομοσπονδίας Κωφών μίλησε για την διεκδίκηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Νέων Ανδρών και Γυναικών, που ως επιλαχόμενος αθλητικός προορισμός φαίνεται να είναι η Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Θεσσαλονίκη είναι ένας προορισμός που θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση. Από την φιλοξενία που εισπράττω κάθε φορά που την επισκέπτομαι, ήδη γνωρίζω ότι κάθε αθλητής που θα έρθει από κάθε γωνιά του κόσμου, όταν θα φύγει απ’ την Θεσσαλονίκη θα κουβαλάει αυτήν την αίσθηση της φιλοξενίας και της φυσικής ομορφιάς της.
Ήδη έχω κάνει κάποιες επαφές με την Περιφέρεια και χαίρομαι πολύ που απόψε βλέπω εκπροσώπους της εδώ. Κάτι το οποίο δείχνει ότι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια της ΕΟΑΚ που θα συμβάλλει να γίνει η Θεσσαλονίκη και αθλητικός προορισμός».

Δυστυχώς ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κύριος Αυγενάκης Λευτέρης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, παρόλα αυτά μέσω του χαιρετισμού του συνεχάρη τους αθλητές για τις επιτυχίες τους καθώς επιβεβαίωσε την στήριξη του στην ΕΟΑΚ. «Ο αθλητισμός στο πεδίο των ΑμεΑ αποτελεί για την κυβέρνηση ευθύνη και πρόκληση. Θεωρούμε χρέος και χαρά μας, να σταθούμε κοντά στις αθλήτριες και τους αθλητές ΑμεΑ, υποστηρίζοντας όλες τις απαραίτητες δομές. Αναγνωρίζουμε ότι σε πολύ δύσκολες συνθήκες ανταποκρίνεστε πραγματικά, με πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια και με πολύ μεγάλη επιτυχία, στις προκλήσεις των καιρών».
Κατά την διάρκεια των βραβεύσεων η συγκινισιακή φόρτιση ήταν μεγάλη, ειδικά την στιγμή που ο κύριος Κυριαζίδης Πασχάλης παραλάμβανε βραβείο για την μεγάλη προσφορά του στην ΕΟΑΚ.
Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πατέρας Ιερόθεος του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής και έκοψε ο Πρόεδρος της ΕΟΑΚ κύριος Σταυρακάκης ευχόμενος Καλή Χρονιά με Υγεία και Ευτυχία. Όπως είπε: «Να ευχηθώ σε καθέναν ξεχωριστά Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία. Στους αθλητές και προπονητές μας, ακόμα περισσότερες επιτυχίες δίνοντας την επιβεβαίωση ότι η ΕΟΑΚ κι εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε τους βήμα. Ας είναι το 2020 η αφετηρία μιας νέας δημιουργικής και αθλητικής εποχής. Θερμές ευχές σε όλους! Χρόνια πολλά»!

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ