Το  Lyttos Beach Hotel εδώ και αρκετά χρόνια δεν είναι απλά ένα πολυτελές ξενοδοχείο, που παρέχει όλες τις ανέσεις στους επισκέπτες του. Είναι ένα διεθνές αθλητικό κέντρο, που έχει φιλοξενήσει σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις και μεγάλα ονόματα του αθλητισμού έχουν προπονηθεί στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του.
Λίγο πριν τη φιλοξενία ακόμη ενός μεγάλου αθλητικού «ραντεβού», του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Αντισφαίρισης Κωφών Ανδρών-Γυναικών και Νέων-Νεανίδων, μιλήσαμε με τον γενικό διευθυντή του Lyttos Beach Hotel Νίκο Κριτσωτάκη, ο οποίος μας εξήγησε πως προέκυψε το όλο εγχείρημα, αλλά και την ευαισθησία των υπευθύνων να στηρίζουν τις αγωνιστικές δράσεις Ομοσπονδιών όπως η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών και όχι μόνο.

Τα τελευταία χρόνια το Lyttos Beach Hotel έχει επενδύσει στο λεγόμενο αθλητικό τουρισμό. Πως προέκυψε αυτή η ιδέα να γίνει «αθλητικό κέντρο»;

N. K: «Προέκυψε από το όραμα του Προέδρου του Ομίλου μας Παντελή Σαπουνάκη, το οποίο σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον των πελατών μας για τον αθλητισμό και την έλλειψη αθλητικών χώρων υψηλών προδιαγραφών (εγκαταστάσεις, εξοπλισμός, διαμονή, διατροφή, κτλ.), δίνουμε τη δυνατότητα σε Ομοσπονδίες, Σωματεία, Συλλόγους, Ιδιώτες και αθλητές ερασιτεχνικού έως υψηλού επιπέδου, να έχουν ένα ολοκληρωμένο αθλητικό χώρο, όσο πιο κοντά σε αυτό που επιζητεί ο καθένας.
Παράλληλα αυτή η προσπάθεια είχε παράλληλο στόχο να επιφέρει μείωση της ανεργίας, επισκεψιμότητα στην περιοχή (με πολλαπλά οφέλη), «υγιείς» δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, και γενικώς βελτίωση του τόπου και της ενασχόλησης των κατοίκων του».

Διοργανώνετε μόνο μεγάλα αθλητικά events ή οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις μπορούν να φιλοξενήσουν και προετοιμασίες ομάδων και σε ποια σπορ;

N. K. «Διοργανώνουμε και φιλοξενούμε πολλών ειδών αθλητικών δρώμενων στα παρακάτω αθλήματα: Τένις, Padel, Pickleball, Basketball, Beach Volley, Beach Tennis, Ποδόσφαιρο, Κολύμβηση, Water polo, Τρίαθλον, Ποδήλατο, Πολεμικές Τέχνες, Άρση Βαρών, Ξιφασκία, Επιτραπέζια αντισφαίριση (Πινγκ Πονγκ), Boccia, Σκάκι, Bridge, κ.α. καθώς και τις εξής ιδιωτικές, εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις: ITF Men and Women Word Tour Tournaments M15 – Μ25 – Μ40, ITF Beach Tennis Tournament, ITF Seniors Tennis Tournament, Swimming and Triathlon Camps, Chess Juniors tournament, Chess Greece mixed tournament, Panhellenic Wheelchair Tennis Championship, Panhellenic Taekwon-Do Championship – I.T.F. Men, Women and Children, Panhellenic Cycling Championship EAOM – AMEA, European Deaf Men’s and Women’s Tennis Championship, European Taekwon-Do Championship – I.T.F. Adults, Children, Juniors, Panhellenic Wheelchair Fencing Championship, Davis Cup World Cup of Tennis 2021, World Youth Weightlifting Championship, European Beach Tennis Championship, Ittf-Parkinsons World Table Tennis Championship, World Boccia Heraklion Challenge».

Η συνεργασία σας με την Ομοσπονδία της ΕΟΑΚ πως προέκυψε;

Ν. Κ. : «Η συνεργασία μας με την Ομοσπονδία της ΕΟΑΚ προέκυψε κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Ιωσήφ Σταυρακάκη και αφού έλεγξε την καταλληλόλητα και την πληρότητα της μονάδας μας και του αθλητικού κέντρου της».

Μπορεί η ιδιωτική πρωτοβουλία να υποκαταστήσει την Πολιτεία; Καθώς πλέον τα χρήματα του Κράτους, για τον αθλητισμό μειώνονται και όλοι αναζητούν χορηγούς

Ν. Κ.: «Εν πολλοίς μπορεί η ιδιωτική πρωτοβουλία να υποκαταστήσει την Πολιτεία εφόσον υπάρξουν οι σωστές προϋποθέσεις, αλλά είναι προτιμότερο και ποιο «υγιές» να συνεργάζονται».

Φιλοξενείτε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τένις σε λίγες ημέρες και μάλιστα και μικρών ηλικιών πιστεύετε ότι μπορείτε να γίνετε και το «φυτώριο» νέων ταλέντων;

Ν.Κ.: «Αυτό το έχουμε καταφέρει ήδη, και είμαστε υπερήφανοι που π.χ. τενίστες διεθνούς βεληνεκούς, όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη, έχουν ξεκινήσει από τα δικά μας γήπεδα τένις, αγωνιζόμενοι στα τουρνουά ITF, τα οποία διοργανώνουμε από το 2012».

Επόμενη μεγάλη διοργάνωση ποια θα είναι; Και θα θέλατε το Lyttos Beach Hotel να γίνει ένα αθλητικό προπονητικό κέντρο όπως συμβαίνει σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες του εξωτερικού;

Ν.Κ. : «Οι επόμενες μεγάλες διοργανώσεις – διαμονές αθλητών που θα φιλοξενήσουμε εκτός από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ΕΟΑΚ (23/9 – 7/10), είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Tennis (25/9 – 1/10, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά), το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα BOCCIA (20/10 – 28/10), το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Parkinson (1/11 – 5/11), και τα πρωταθλήματα ITF 15.000 $ – 40.000 $ (6/11 – 3/12).
Βεβαίως και ο σκοπός μας είναι να εξελίξουμε και σε άλλα αθλήματα την αναγνωρισιμότητα του αθλητικού κέντρου μας, αφού σε αρκετά είμαστε ήδη γνωστοί σε παγκόσμιο επίπεδο».

Αξίζει να επισκεφθείτε το Lyttos Beach Hotel, όπου αύριο (Παρασκευή, στις 17:00) θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση των αγώνων του Παγκόσμιου πρωταθλήματος,  τόσο για να ενισχύσετε τους Έλληνες τενίστες που θα πάρουν μέρος στους αγώνες όσο και να θαυμάσετε από κοντά τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ