Με αφορμή τη συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου Κωφών στο 8ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών που θα γίνει στο Ανόβερο το ερχόμενο καλοκαίρι, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Αντώνης Καμπακάκης, εκπόνησε ένα πρόγραμμα μίνι προετοιμασίας για να διαπιστώσει το βαθμό ετοιμότητας αλλά και τη διαθεσιμότητα των αθλητών.

Στο πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε τη περασμένη Δευτέρα, οι αθλητές που κλήθηκαν ήταν κατά ένα σημαντικό ποσοστό απο επαρχία, κάτι που θα έδινε την ευκαιρία στον κύριο Καμπακάκη να διαπιστώσει αν μπορεί να υπολογίζει σε αυτούς. Οι αθλητές που ήρθαν, έμειναν στο ξενοδοχείο Congo στη Γλυφάδα και ήταν οι:

1. ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΣΚΒΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2. ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΠΟΚ ΑΘΗΝΑ
3. ΛΙΟΥΤΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΣΚΜΑ ΔΡΑΜΑ
4. ΚΑΣΠΙΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΣΚΒΝΔΕ ΠΑΤΡΑ
5. ΡΑΜΑΝΤΑΝΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ-ΑΛΚΗΣ ΑΣΚΒΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
6. ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΣΚΚ ΜΙΝΩΑΣ ΚΡΗΤΗ

Απο ‘κει και πέρα, οι υπόλοιποι αθλητές από την Αθήνα που συμμετείχαν στη προετοιμασία ήταν οι:

1.ΓΚΟΝΤΣΙΛ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΣΚΠΝ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
2. ΤΣΑΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΣΚΠΝ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
3. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΣΚΠΝ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
4. ΚΑΡΚΑΣΙΝΑΣ ΗΛΙΑΣ ΑΣΚΚ ΜΙΝΩΑΣ ΚΡΗΤΗ
5. ΓΑΛΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΣΚΠΝ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
6. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ ΠΟΚ ΑΘΗΝΑ
7. ΤΟΥΑΡΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΚ ΑΘΗΝΑ
8. ΑΥΛΑΚΙΩΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΠΟΚ ΑΘΗΝΑ
9. ΜΠΕΓΚΑΙ ΕΝΤΙΣΟΝ ΠΟΚ ΑΘΗΝΑ
10. ΕΓΚΙΑΝ ΜΙΧΑΗΛ ΠΟΚ ΑΘΗΝΑ

Η πρώτη συγκέντρωση των αθλητών, έγινε τη Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου και το απόγευμα της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε προπόνηση στο γήπεδο της Βούλας. Το Σάββατο το πρωί το πρόγραμμα περιελάμβανε ξανά προπόνηση, ενώ το απόγευμα δόθηκε φιλικός αγώνας με τον Αθλητικό Όμιλο Κωφών, κάτι που επαναλήφθηκε και το πρωί της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου. Είναι σίγουρο οτι ο προπονητής κύριος Καμπακάκης και ο βοηθός του κύριος Δημητρίου έβγαλα χρήσιμα συμπερασμάτα ενόψει του Ευρωπαϊκού της Γερμανίας. Παρόντες καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, ήταν και ο υπεύθυνος της Εθνικής ομάδας, Μιχαήλ Πολέμης αλλά και ο αρχηγός αποστολής για τη Γερμανία, Παναγιώτης Κορδονούρης. Μάλιστα, ο τελευταίος, προχώρησε και στην ακόλουθη δήλωση:

“Η Εθνική αλλάζει τη φιλοσοφία της. Μέσω τριήμερων προγραμμάτων μίνι προετοιμασίας, θα παρακολουθείται η εξέλιξη των ποδοσφαιριστών αλλά και η αγωνιστική τους κατάσταση. Επίσης, τους δίνεται και η ευκαιρία, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους υπό τις οδηγίες του προπονητικού επιτελείου. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά, κάθε Τρίτη, μέχρι το Μαΐο, όπου θα γίνει και το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας. Ελπίζουμε ενδιάμεσα, να καταφέρουμε να κάνουμε μέσα στο Φεβρουάριο και το 2ο τρίημερο πρόγραμμα μίνι προετοιμασίας. Τα συμπεράσματα που βγάλαμε από αυτό το τρίημερο, θα μας βοηθήσουν να πάμε στη Γερμανία πιο οργανωμένα. Θα θέλαμε επίσης, να ευχαριστήσουμε το Δ.Σ της Ε.Ο.Α.Κ για την αμέριστη υποστήριξη!”