Όπως έχει γινει ήδη γνωστό απο χτες, μέλη της Ομοσπονδίας μας, επισκέφτηκαν τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Παρουσα στη συζητηση ηταν η αναπληρώτρια Διευθύντρια Ανάπτυξης Αθλητισμου ΑμεΑ, Βασιλική Τσιούλου, καθώς και η προϊσταμένη του τμήματος Σάσα Γκούφα. Από τη πλευρά της Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, ήταν ο πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Κ, Ιωάννης Στουφης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Β’ Ταμίας, Τάκης Κορδονούρης, ο Γενικός Γραμματέας, Μιχάλης Πολέμης, ο Ταμίας, Θανάσης Μάκρας και ο τεχνικός διευθυντής, Πέτρος Σιδέρης.

Ο σκοπός της συνάντησης, ήταν η δημιουργία μια νέα εποικοδομητική σχέση, μεταξύ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών και της Γ.Γ.Α, σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο που καταθέσαμε στις αρχές του χρόνου. Με το νέο Δ.Σ που κλείνει ένα χρόνο ύπαρξης και με άλλες 3 χρονιές να απομένουν για να ολοκληρωθεί η θητεία, ενημερώσαμε για θέματα, όπως οι διοργανώσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων, κ.α, κι οτι έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία το 80% τα μέχρι τώρα σχέδιά μας, με τις διεθνείς μας συμμετοχές να κρίνονται ικανοποιητικές. Όλο αυτό, το πετύχαμε με νέους κανονισμούς, προκηρύξεις, συνεργασίες με άλλες ομοσπονδίες, τη Σούπερ Λίγκα κλπ, και εκτός από το σωστό δρόμο, η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, έχει φτάσει σε ένα πιο ψηλό κι επαγγελματικό επίπεδο.

Όσον αφορά την οικονομική πολιτική και το κομμάτι του επόμενου προϋπολογισμού για το 2015, ζητήσαμε περισσότερη στήριξη καθώς το πλάνο με τις διεθνείς συμμετοχές την επόμενη χρονιά, είναι γεμάτο με υποχρεώσεις που περιλαμβάνουν σπουδαίες διοργανώσεις. ενώ ενημερώσαμε για την πρόθεσή μας, να συμμετέχουμε στην Ολυμπιάδα Κωφών της Σαμψούντας το 2017.

Σε εκείνο το σημείο, το λόγο πήρε ο κύριος Κορδονούρης, ο οποίος είπε:

Καταφέραμε να διοργανώσουμε σωστά τα πανελλήνια πρωταθλήματα με όλη τη καλή διάθεση και συνεργασία των σωματείων που έλαβαν μέρος. Η έκτακτη επιχορήγηση που δόθηκε στα σωματεία το 2014 και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο, ήταν μεγάλη οικονομική ανάσα ενώ πρέπει να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη βάση σε αυτό το κομμάτι από τη πλευρά σας, ώστε να υπάρχει συνέχεια στους θεσμούς και να μη πάει χαμένη η δουλειά μας μέχρι τώρα!

Σε εκείνο το σημείο μάλιστα, τονίστηκε και τα σπουδαία άλματα ανάπτυξης που πραγματοποίησε η Ε.Ο.Α.Κ διοργανώνοντας Αθλοπαιδίες των Ειδικών σχολείων τον Απρίλιο.

Τέλος, από τη πλευρά τους, τόσο η κυρία Τσιούλου, όσο και η κυρία Γκούφα, ενημέρωσαν τα μέλη της Ε.Ο.Α.Κ οτι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι με την εικόνα που παρουσιάζει η Ομοσπονδία και ζήτησαν να διευρυνθεί το κομμάτι της επικοινωνίας με την Γ.Γ.Α. ώστε να υπάρχει συνεχή συνεργασία. Στο κομμάτι του οικονομικού πάντως, δεν μπορούσαν να είναι σαφής, αφού προβλέπεται να γίνει άμεσα αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Γ.Γ.Α, όπως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, με το θέμα πάντως, ξεκαθαρίζει σχετικά άμεσα.

Από τη πλευρά του, ο τεχνικός διευθυντής της Ε.Ο.Α.Κ, τόνισε πως ήταν κατόρθωμα, να διοργανωθούν μέσα σε μια χρονιά, 6 πανελλήνια πρωταθλήματα, το οποίο αποτελεί αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς.

Αποχωρώντας οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας, δόθηκε η αμοιβαία υπόσχεση πως η συνάντηση θα ξαναγίνει το επόμενο μήνα, μετά την αναδιοργάνωση των τμημάτων ώστε να μπορέσει να κατατεθεί ο προϋπολογισμός του έτους 2015 μαζί με τα αποτελέσματα και την συνολική αναφορά για τη χρονιά που πέρασε.