Όλα έτοιμα για το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Κωφών (Ανδρών και Γυναικών) που θα γίνει στη Πάτρα και συγκεκριμένα στο κολυμβητήριο «Ολυμπιονίκης Αντώνης Πέπανος», το ερχόμενο Σάββατο (3  Μαΐου).

Τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος, η οποία γίνεται για πρώτη φορά, έχει αναλάβει ο Αθλητικός Σύλλογος Κωφών και Βαρήκοων  Νοτιοδυτικής Ελλάδος, που εδρεύει στη Πάτρα, σε συνεργασία φυσικά με την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών. Αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός πως θα συμμετάσχουν αθλητές από Αθλητικά Σωματεία Κωφών από όλη την Ελλάδα, κάτι που προσδίδει κύρος και λάμψη στη διοργάνωση, ενώ την καθιστά άκρως ανταγωνιστική.

Οι αγώνες ξεκινούν στις 9:00 το πρωί του Σαββάτου και μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί. Ακολούθως, θα ξεκινήσει η διαδικασία της απονομής μεταλλίων.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση, αποκτά  και χαρακτήρα προκριματικών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Κωφών που θα γίνει  στη Ρωσία το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι αθλητές μάλιστα, βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες στη Πάτρα για τη προετοιμασία τους, ενώ τις προπονήσεις παρακολουθεί και ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Φίλιππος Καλαβρέζος.

Η Τεχνική Συνάντηση για το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Κολύμβησης  Κωφών, έχει οριστεί για  τις  20.00΄ απόψε (2/5/14) στο Κέντρο Ε.Ν.Γ. – οδός Γεροκωστοπούλου 22 (1ος όροφος).

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά για την άψογη συνεργασία με:

1. Το Δήμο Πατρών για την παραχώρηση των Μέσων Μεταφοράς για την μετακίνηση των αθλητών και αθλητριών από το ίδρυμα προς το γήπεδο κι αντιστρόφως
2. Το σούπερ μάρκετ ΚΑΠΑΡΑΚΗ για την παραχώρηση των 300 λίτρων νερού για τους συμμετέχοντες του 1ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
3. Το σωματείο ΕΦΦΑΔΑ για την κάλυψη της διατροφής των αθλητών και αθλητριών που θα συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
4. Το εκπαιδευτικό κέντρο Νοηματικής Γλώσσας για την παραχώρηση των ρούχων στους αθλητές και τις αθλήτριες, αλλά και στους εθελοντές.

Καλησπέρα σε όλους, καλό μήνα και Καλή Πρωτομαγιά. Ευχαριστούμε όλους τους αθλητές που ήρθαν εδώ στη Πάτρα στο γήπεδο «Πέπανος». Σήμερα είναι η πρώτη προπόνηση της Εθνικής ομάδας Κολύμβησης Κωφών, με τον προπονητή κύριο Καλαβρέζο.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι αγώνες είναι το Σάββατο 3 Μαΐου από 9 έως 12 και μετά θα γίνει η απονομή των μεταλλίων. Ακολούθως θα γίνει εκδήλωση στο Αθλητικό Σωματείο που βρίσκεται στην οδό Τεμπών 8 Λαδοπούλου δίπλα από το γήπεδο του στίβου.
Ελπίζουμε να έρθουν από όλη την Ελλάδα να υποστηρίξουν το νέο μας κοινωνικό και αθλητικό σωματείο!
Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Καλή επιτυχία!