Με πολλές ελπίδες για κάτι καλό αναχώρησαν σήμερα το μεσημέρι απο το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” οι Έλληνες κολυμβητές για να συμμετάσχουν στο 11ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Κωφών που θα διεξαχθεί απο 22 έως 28 Ιουνίου στο Σάρανσκ της Ρωσίας.

Στην αποστολή βρίσκονται οι εξής αθλητές:

Α/Α

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΑΘΛΗΤΩΝ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ

1

ΣΕΒΑΣΤΙΑΔΗΣ  ΔΑΜΙΑΝΟΣ

ΑΘΛΗΤΗΣ

2

ΔΟΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΘΛΗΤΗΣ

3

ΤΣΟΡΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΑΘΛΗΤΗΣ

4

ΒΑΡΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΑΘΛΗΤΗΣ

5

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΣΤΑΥΡΟΣ

ΑΘΛΗΤΗΣ

 

Φυσικά στην αποστολή, είναι και ο Φίλιππος Καλαβρέζος, Ομοσπονδιακός προπονητής, αλλά και ο Ανδρέας Μαντέλης, υπεύθυνος του τμήματος της κολύμβησης! Να αναφέρουμε επίσης, πως ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών,  Ιωάννης Στουφής, ο οποίος εκτελεί και χρέει αρχηγού αποστολής, ταξιδεύει μαζί με τους αθλητές, σε μια προσπάθεια να τους τονώσει τη ψυχολογία και να καταλάβουν ολοι, οτι είμαστε δίπλα τους!

Όσον αφορά τα αγωνίσματα που θα συμμετάσχουν οι αθλητές μας, αυτά είναι:

Σεβαστιάδης Δαμιανός        50 ελεύθερο, 100 ελεύθερο

Δοντάς Γεώργιος               50 ελεύθερο, 50 πρόσθιο,

Τσορώνης Αθανάσιος         50 ελεύθερο, 50 πεταλούδα, 200 πεταλούδα

Βαρέλης Σπυρίδων             200 ελεύθερο, 400 ελεύθερο, 1500 ελεύθερο,

Γρηγορίου Ιωάννης-Σταύρος   50 πεταλούδα, 100 πεταλούδα,  200 πεταλούδα,

4x100 Ελεύθερο       Σεβαστιάδης – Τσορώνης – Γρηγορίου –  Δοντάς – (αναπληρ. Βαρέλης)

4x100 Μεικτό           Τσορώνης – Δοντάς – Γρηγορίου – Σεβαστιάδης (αναπληρ. Βαρέλης)

Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Κ, αναφέρει:

Εύχομαι να πάνε ολα καλά σε αυτή τη δύσκολη και μακρινή αποστολή μας, αφού μετά τη πτήση μέχρι τη Μόσχα, θα πρέπει να ταξιδέψουμε και 9 ώρες με τρένο μέχρι το Σαρανσκ. Δυστυχώς η Γ.Γ.Α δεν μας δίνει καθόλου σημασία. Μετά τη πρόσφατη επιτυχία, με το ασημένιο μετάλλιο στο μπόουλινκγ, ουτε ένα μπράβο δεν ακούσαμε από τον Υπουργό. Τώρα, προσπαθούμε να φέρουμε διακρίσεις με τους κολυμβητές μας. Πρόσφατα ανακοινώθηκε το ποσό που θα λάβει η Ε.Ο.Α.Κ για το 2014. Είναι τόσο πικρό και απαράδεκτο να μας συμπεριφέρονται έτσι. Αντί να έρθουν κοντά στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ή στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες των ομάδων μας, κανείς δεν έχει εμφανιστεί ποτέ. Αυτή τη φορά, οι κολυμβητές, περιμένουν την αμέριστη συμπαράστασή της πολιτείας! Κι ελπίζουμε οτι δε θα περιμένουν για πάντα. Καλή επιτυχία σε όλους!