Το πρόγραμμα της ΕΟΑΚ «Αθλούμαι οραματίζομαι και στοχεύω ψηλά ακούγοντας την ψυχή μου»» άνοιξε τα φτερά του και.. πέταξε έως την Κρήτη. Στο 3 ο Λύκειο Ηρακλείου και στα συστεγαζόμενα Δημοτικά Σχολεία 44ο  και 6ο του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις, αλλά και δράσεις της ΕΟΑΚ.

Στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν η τεχνική σύμβουλος αθλημάτων Σοφία Δαυλιάκου, η τεχνική σύμβουλος στίβου Βάσω Δημοπούλου, η τεχνική σύμβουλος τένις Έφη Κατρατζή, η Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΑΚ και πρόεδρος του ΑΣΚΚ Μίνωας Ασπασία Ξαξίρη και ο διεθνής μπασκετμπολίστας, με την Εθνική ανδρών Κωφών Γιάννης Ειρινάκης.

Το 3 ο Λύκειο εκπροσώπησαν ο διευθυντής του κ. Οικονόμου και οι καθηγήτριες του τμήματος ένταξης: Ναστάζια Μαλαβέτα, Μικαέλα, Παπαδάκη και Ανθή Βενιώτη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Σύμβουλος Α/θμιας και  Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Γεώργιος Θεοφιλίδης καθώς και ο υπεύθυνος γραφείου Φ.Α Β/θμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, Ιωάννης Δημόπουλος.

Η τεχνική σύμβουλος της ΕΟΑΚ Σοφία Δαυλιάκου αναφέρθηκε στις διαφορές Κωφού-Βαρήκοου, τις ιδιαιτερότητες τους, αλλά και τις δυνατότητες τους, δίνοντας έμφαση στον τομέα του Αθλητισμού. Ανέπτυξε το πρόγραμμα της ΕΟΑΚ, τις δράσεις και τις προσπάθειες της να σταθεί στο πλευρό των αθλητών της, τόνισε τις επιτυχίες των αθλητών, σε συνδυασμό με προβολή βίντεο των μεταλλίων που κατέκτησαν οι αθλητές και αθλήτριες της ΕΟΑΚ στους Ο.Α. κωφών, στη Βραζιλία.

Την παράσταση έκλεψαν ο Γιάννης Ειρηνάκης, διεθνής με την Εθνική μπάσκετ όσο και ο βαρήκοος μαθητής του σχολείου και αθλητής της κολύμβησης της ΕΟΑΚ Χρήστος Κασαπίδης. Ο Ειρηνάκης μίλησε για τη ζωή του και τις συμμετοχές του με την εθνική ομάδα των ανδρών όσο και ο βαρήκοος μαθητής του σχολείου και αθλητής της ΕΟΑΚ, αλλά και ο Κασαπίδης αναφέρθηκε στη ζωή του και την ευχαρίστηση, που παίρνει από την κολύμβηση. Για την αθλητική του πορεία μέσα από το ποδόσφαιρο μίλησε και ο Κώστας Καλαμιώτης, κωφός αθλητής και επίσης μαθητής του ίδιου σχολείου και στη συνέχεια δέχθηκαν ερωτήσεις από μαθητές.

Η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ασπασία Ξαξίρη αναφέρθηκε στο σύλλογο ΑΣΚΚ «Μίνωας», ο οποίος είναι διατεθειμένος και να δεχθεί και να βοηθήσει μελλοντικούς αθλητές και αθλήτριες.

Στο τέλος το λόγο πήρε ο κ. Θεοφιλίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι με μεγάλη χαρά θα σταθεί στο πλευρό της ΕΟΑΚ, ώστε η συγκεκριμένη δράση να πραγματοποιηθεί σε όλα τα σχολεία της Κρήτης.

Το λόγο πήρε και ο προπονητής του Χρήστου Κασαπίδη,  Γιάννης Δημόπουλος, που τόνισε ότι έμαθε πολλά που δεν είχε ακούσει ποτέ και μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλει ο αθλητής του, αλλά και αυτός από την πλευρά του, να είναι κοντά του και τον στηρίζει σε κάθε του βήμα.

Ο κ. Οικονόμου, διευθυντής του 3ου λυκείου, επισήμανε ότι έμεινε έκπληκτος για όσα έμαθε από τη συγκεκριμένη παρουσίαση και αν και είναι σχολείο με τμήματα ένταξης ήταν η πρώτη φορά που ενημερώθηκε πραγματικά.

Στο 44ο και 6ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου

Μετά το λύκειο σειρά πήραν οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού, των συστεγαζόμενων δημοτικών σχολείων Ηρακλείου 44ο και 6ο. Με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας να κάνουν την ίδια ενδιαφέρουσα παρουσίαση και τους μικρούς μαθητές, αλλά και τους δασκάλους να δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρον με ερωτήσεις και απορίες.

Το πρόγραμμα «Αθλούμαι και Οραματίζομαι» συνεχίζεται και θα…πετάξει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος. 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ