Με την παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό .ξενοδοχείο του Ηρακλείου Κρήτης, η κλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών και Γυναικών, που θα φιλοξενηθεί 13 με 24 Ιουνίου, στο νησί.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Ελληνικής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών και εξήρε την πολύ καλή συνεργασία των δύο φορέων, που έχει οδηγήσει στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών ραντεβού στη χώρα μας.

Το «παρών» στην κλήρωση έδωσαν και οι Πολιτειακές Αρχές του νησιού με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, ο οποίος μίλησε για τη φιλοξενία των Κρητικών, αλλά και την προσπάθεια όλων στο νησί να διοργανωθούν άρτιοι αγώνες. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής οικονομίας, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς, ο οποίος  τόνισε το πόσο σημαντικό είναι ότι η διοργάνωση κατέληξε στη χώρα μας, καθώς είχαμε να ανταγωνιστούμε μεγαλύτερες χώρες με παράδοση στο άθλημα.

Σύσσωμη έδωσε το «παρών» και η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων με τον πρόεδρο Μπάμπη Μαρκάκη, να τονίζει, ότι χωρίς τη στήριξη της Πολιτείας, αυτή η διοργάνωση δεν θα μπορούσε να γίνει στη χώρα μας. Παρόντες και ο αντιπρόεδρος της Ο.Ε. Ιάκωβος Χαρουλάκης, ο ταμίας Κώστας Γαργάλης και το μέλος Ασπασία Ξαξίρη.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισαν επίσης ο πρόεδρος της παγκόσμιας Ένωσης Μπάσκετ Κωφών, Γιάννης Στουφής και ο πρόεδρος της Ελληνικής, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Ιωσήφ Σταυράκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον υφυπουργό Αθλητισμού για τη βοήθεια και τη στήριξη στις δράσεις της ΕΟΑΚ, καθώς και τους εκπροσώπους της Πολιτειακής αρχής του νησιού, που στέκονται αρωγοί από την αρχή της διεκδίκησης. Την παρουσίαση της κλήρωσης ανέλαβε ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπουτσάκης.

Δια χειρός Αυγενάκη-Συριγωνάκη

Τη διαδικασία της κλήρωσης ανέλαβε ο γενικός και αθλητικός διευθυντής της Παγκόσμιας ομοσπονδίας Κωφών  Γιούργκεν Έντρες. Όσον αφορά στις 16 εθνικές ομάδες ανδρών και οι όμιλοι των 4 διαμορφώθηκαν δια χειρός Λευτέρη Αυγενάκη και Νίκο Συριγωνάκη με την εθνική Ελλάδος να αγωνίζεται στον Α’ όμιλο με αντιπάλους τη Βενεζουέλα, την Αυστραλία και την Κίνα.

Οι υπόλοιποι Όμιλοι όπως διαμορφώθηκαν:

Β’ Όμιλος: Ισραήλ, Χόνγκ Κόνγκ. Σλοβενία, ΗΠΑ

Γ’ Όμιλος: Αργεντινή, Λιθουανία, Λίβανος, Ισπανία

Δ’ Όμιλος: Κένυα, Δομηνικανή Δημοκρατία, Ουκρανία

 

Δια χειρός Σταυρακάκη-Βαρδαβά

Ο Γιούργκεν Έντρες, επιμελήθηκε και την κλήρωση των 8 εθνικών ομάδων των γυναικών, με τον πρόεδρο της ΕΟΑΚ Ιωσήφ Σταυρακάκη και τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου Κώστα Βαρδαβά, να φέρνουν την ομάδα των γυναικών στο Β’ Όμιλο με αντιπάλους τη “χρυσή” Ολυμπιονίκη της Βραζιλίας, ομάδα των ΗΠΑ και τις Πολωνία, Ουκρανία.

Στον Α’ Όμιλο κληρώθηκαν οι: Τουρκία, Λιθουανία, Κένυα, Ιταλία.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ