Μετά την Κρήτη και το Ηράκλειο, σειρά είχε και η Πάτρα. Οι μαθητές του 18ου Γυμνασίου της πόλης, στο οποίο λειτουργεί τμήμα ένταξης κωφών μαθητών, ενημερώθηκαν από τους Τεχνικούς Συμβούλους της ΕΟΑΚ, Διονύση Γαζή και Αθηνά Ζέρβα, για τη λειτουργία και τις δράσεις της Ομοσπονδίας.

Στα πλαίσια του προγράμματος που υλοποιεί η ΕΟΑΚ «Αθλούμαι, Οραματίζομαι και Στοχεύω ψηλά, ακούγοντας την ψυχή μου», οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι ταξίδεψαν, για ακόμη μια φορά στην Περιφέρεια, ενημερώνοντας μαθητές εκτός Νομού Αττικής.

Με τη στήριξη και την πολλή ζεστή φιλοξενία, του Διευθυντή του Γυμνασίου, Επαμεινώνδα Παπαδέα, της εκπαιδευτικού και φιλολόγου, Ρένας Ανδρικοπούλου, αλλά και όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου, όλοι οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τις δράσεις της ΕΟΑΚ. Το σημαντικό ρόλο της στον αθλητισμό των Κωφών, καθώς και για τη συμμετοχή και τις επιτυχίες των Εθνικών της Ομάδων, σε μεγάλες διοργανώσεις τις τελευταίες δεκαετίες. Ιδιαίτερη επικοινωνία και συζήτηση είχαν οι δύο Τεχνικοί Σύμβουλοι της ΕΟΑΚ, με όλους τους Κωφούς μαθητές, για τα σχέδια και τα όνειρά τους μέσα από  τις αθλητικές τους δράσεις και τους δρόμους που ανοίγονται μπροστά τους.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και πλέον δεν περιορίζεται σε σχολεία της Αττικής, αλλά «ταξιδεύει» σε όλη την Ελλάδα.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ