Στα πλαίσια του προγράμματος «Αθλούμαι – Οραματίζομαι και στοχεύω ψηλά ακούγοντας την ψυχή μου» πραγματοποιήθηκαν δύο δράσεις. Αρχικά στην Ελληνογαλλική Σχολή Πεύκης «Άγιος Ιωσήφ» και στο Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων CGS, στην Παλλήνη.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (Ε.ΟΑ.Κ.) σε συνεργασία με την Ελληνογαλλική Σχολή Πεύκης, πραγματοποίησαν, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Σχολής, αγώνα ποδοσφαίρου. Συμμετείχαν αθλητές της ΕΟΑΚ, αλλά και μαθητές των Ειδικών Σχολείων, Αγίας Παρασκευής και Αργυρούπολης όπου αντιμετώπισαν ομάδα μαθητών του Λυκείου της Ελληνογαλλικής Σχολής.


Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την ιδιαιτερότητα της κώφωσης και την ανάδειξη τής αθλητικής ισότητας.

Οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου της Ελληνογαλλικής Σχολής ενημερώθηκαν επίσης, από τους τεχνικούς Συμβούλους της Ομοσπονδίας, Προκόπη Καραγιάννη (ποδόσφαιρο)  και Βάσω Δημοπούλου (στίβος) και από τον διακεκριμένο πρώην διεθνή παίκτη Λευτέρη Μινά.

Στο δημοτικό των Εκπαιδευτηρίων CGS Παλλήνης
Οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι της ΕΟΑΚ με τον διακεκριμένο παίκτη Λευτέρη Μηνά, συνέχισαν τις παρουσιάσεις, του προγράμματος «Αθλούμαι – Οραματίζομαι και στοχεύω ψηλά ακούγοντας την ψυχή μου», στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων CGS Παλλήνης.

Ο στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος δεν είναι μόνο η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την ιδιαιτερότητα της κώφωσης και την ανάδειξη τής αθλητικής ισότητας, αλλά και η ανεύρεση νέων αθλητών και αθλητριών, που μπορούν να στελεχώσουν τις Εθνικές ομάδες της Ομοσπονδίας.

Οι δράσεις της ΕΟΑΚ δεν σταματούν καθώς στα πλαίσια ανεύρεσης αθλητών, διεξήχθη το 2ο τουρνουά OPEN Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Σύλλογο «Άρης Βούλας 2006», στη Βούλα και στις 5 Μαρτίου θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα του αθλήματος. 

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ