Παρούσα στο μεγαλύτερο αθλητικό, αλλά και τουριστικό «ραντεβού» του Νοεμβρίου στην Αθήνα, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο θα είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, με δύο αθλητές.

Με δύο αθλητές που «κυνηγούν» τα καταρρίψουν τα δικά τους ατομικά ρεκόρ, στο δυσκολότερο, για πολλούς, Μαραθώνιο του κόσμου.

Ο Ηλίας Κατερινόπουλος μόνο άπειρο δεν τον χαρακτηρίζεις στη συγκεκριμένη διαδρομή, καθώς τρέχει στο Μαραθώνιο της Αθήνας εδώ και 10 χρόνια, από το 2012. Ο Έλληνας δρομέας έχει πάρει μέρος επίσης και στο Μαραθώνιο της Βαρσοβίας, στην Πολωνία το 2021, αλλά και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωφών. Το «παρών» ο Κατερινόπουλος έδωσε και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μαραθωνίου Κωφών, το 2019 στο Έσσεν, της Γερμανίας.

Ο έτερος αθλητής ΕΟΑΚ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, είναι ο Παναγιώτης Μπερμπεράι, ο οποίος θεωρείται και αυτός «παλιός» καθώς τρέχει στην κλασική διαδρομή Μαραθωνίου, από το 2018. Και ο Μπαρμπεράι έχει πάρει μέρος στους αντίστοιχους αγώνες με τον Κατερινόπουλο, σε Βαρσοβία και Έσσεν.

Όλη η θετική ενέργεια των ανθρώπων, αλλά και των υπόλοιπων αθλητών της ΕΟΑΚ τους συνοδεύει στα 42,195 δύσκολα χιλιόμετρα!

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ