Το να συμμετέχεις στο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας είναι για τους Μαραθωνοδρόμους και όχι μόνο όνειρο ζωής. Ακόμη και η συμμετοχή στα 5 και 10 χλμ. είναι για κάποιους προσμονή χρονιάς.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών συμμετείχε στο κορυφαίο αθλητικό και τουριστικό γεγονός με δύο αθλητές. Ο Ηλίας Κατερινόπουλος και ο Παναγιώτης Μπερμπεράι ξεπέρασαν τον εαυτό τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην προετοιμασία τους και τερμάτισαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Οι δύο αθλητές μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΕΟΑΚ για τη φετινή εμπειρία τους.

Ηλίας Κατερινόπουλος: «Από τους δυσκολότερους Μαραθωνίους»

Ο έμπειρος σε τέτοιες διοργανώσεις Ηλίας Κατερινόπουλος τερμάτισε σε λιγότερο από τρεις ώρες στο Μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά όπως εξομολογήθηκε και ο ίδιος θα μπορούσε να πάει καλύτερα: «Ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ο δυσκολότερος και πάντα αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερες συνθήκες, Εφέτος η ζέστη και η υγρασία δεν βοήθησαν και η καταπόνηση φάνηκε και στο τελικό αποτέλεσμα». Μετά την Αθήνα ο επόμενος στόχος του Έλληνα πρωταθλητή είναι ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας, αλλά θα πάρει μέρος και σ’ έναν από τους Μαραθώνιος που θα διεξαχθούν την άνοιξη: « Για οικονομικούς λόγους δεν μπορώ να μετέχω σε όσους αγώνες θέλω. Θα τρέξω όμως στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας και σε κάποιον από τους Μαραθώνιους, που γίνονται την άνοιξη, με κύριο στόχο όμως, στο τέλος Αυγούστου, να τρέξω στον Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μαραθωνίου  Κωφών».

 

Παναγιώτης Μπερμπεράι: «Δεν πήγα όπως ήθελα»

Ο Παναγιώτης Μπερμπεράι δεν κατάφερε να πετύχει το ατομικό ρεκόρ που είχε βάλει στόχο, αλλά του χρόνου θα το κάνει όπως τόνισε: «Αν και αντιμετώπισα ατυχίες δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος με το φετινό μου χρόνο στο Μαραθώνιο. Περίμενα καλύτερο χρόνο, αλλά είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας, αυτός στην Αθήνα. Του χρόνου Του χρόνου θέλω να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ στον μαραθώνιο, που είναι και από τους επόμενους στόχους μου.

Στα άμεσα σχέδια του είναι και η συνεχής συμμετοχή του σε αγώνες: «Όπου υπάρχει αγώνας θα πάω. Θα τρέξω σχεδόν παντού, γιατί θέλω να βελτιωθώ και μόνο με αγώνες το καταφέρνεις αυτό». Και όπως ανέφερε ο ίδιος δεν θα τρέξει μόνο μεγάλες αποστάσεις: «Θα εστιάσω κυρίως στα 5 και 10 χλμ. και όχι τόσο στον ημιμαραθώνιο και μαραθώνιο».

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ