Μπορεί να έφθασε αργότερα από όλες σχεδόν τις αντιπάλους της (λόγω εξετάσεων του μεταπτυχιακού της), αλλά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έζησε το όνειρό της, στο Αυστραλιανό ΟΠΕΝ, το πρώτο Grand Slam της χρονιάς. Η Βασιλική Καλογεροπούλου έλαβε πρόσκληση πριν μερικούς μήνες, για να συμμετέχει στο πρώτο Grand Slam, που έταξε στο πρόγραμμά του, τουρνουά για αθλητές και αθλήτριες με προβλήματα ακοής και φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να ζήσει την εμπειρία της ζωής της.

Στο διπλό γυναικών

Αγωνιστικά, μαζί με την Μίγιου Κίτα, από την Ιαπωνία κατάφεραν και έφθασαν έως τα ημιτελικά της διοργάνωσης με νίκη επί των Τσιού Μέι Ο -Στάσα Σρμπούλοβιτς, αλλά στα ημιτελικά ηττήθηκαν από το ζευγάρι Τσία Ουέν Λιν -Ασλέι Νάρκερ  με 2-0 (6-1, 6-4) με την παίκτρια από την Τάιπεϊ να είναι Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη.

Στο μονό γυναικών
Στο μονό γυναικών η κλήρωση την έφερε σ’ έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Αν και άρχισε πολύ καλά απέναντι στη Γιάννα Γιανοσίκοβα, με την παίκτρια από τη Σλοβακία να είναι στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, τελικά γνώρισε την ήττα με 2-1 (0-6, 6-0, 6-4).
«Το πρώτο σετ το πήρα με 6-0, πήγε πολύ καλά, για μένα. Την έπιασα απροετοίμαστη και το εκμεταλλεύτηκα φθάνοντας σε αυτό το σκορ. Στο δεύτερο σετ έχασα τον ρυθμό μου και ήρθε το 0-6 και το 3ο σετ πήγε 4-6, σ’ ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, το οποίο κράτησε 2.5 ώρες και κρίθηκε στις λεπτομέρειες», επισήμανε η ίδια η Βασιλική μετά τον αγώνα.

Στο δεύτερο παιχνίδι που έδωσε, αν και είχε μόλις λίγες ώρες στην Αυστραλία, σ’ ένα από τα γήπεδα του «Melbourne Park» με την ντόπια Ασλέι Νάρκερ, ηττήθηκε με 2-0 (6-1, 6-0). «Είναι η 2η Αυστραλή του τουρνουά, καθώς οι διοργανωτές έδωσαν 2 wild card, σε αθλήτριες της χώρας τους. Είναι 17 ετών, την αντιμετώπισα για πρώτη φορά, καθώς ήταν και η πρώτη της εμφάνιση στο τουρνουά και αποδείχθηκε πολύ δυνατή» τόνισε η Ελληνίδα 5η ολυμπιονίκης στη Βραζιλία.
Στη συνέχεια αντιμετώπισε τη Γερμανίδα  Χάικε Αλμπρεχτ-Σρέντερ, Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και ηττήθηκε με 2-0 σετ. Στον τελευταίο αγώνα του Α’ Ομίλου νίκησε με 2-1 την Τσίου Μέι Ο, πέτυχε τη δεύτερη νίκη της, στη διοργάνωση και κατετάγη 3η στον όμιλό της. Στη συνέχεια και στα play offs  των τελικών, που κρίνονταν στα 4 νικηφόρα γκέιμ, αντιμετώπισε την 3η του Β’ Ομίλου και συμπαίκτρια της στο διπλό, Γιαπωνέζα Μίγιου Κίτα, αλλά ηττήθηκε με 2-0 σετ (2-4, 0-4).

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με τον νέο προπονητή της Ιωάννη Ιωαννίδη, αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα, σήμερα (31 Ιανουαρίου), μέσω Σιγκαπούρης

Συνοπτικά τα αποτελέσματά της Βασιλικής Καλογεροπούλου

Μονό Γυναικών Α’ όμιλος

1ος γύρος: Γιάννα Γιανοσίκοβα- Βασιλική Καλογεροπούλου 2—1 (0-6, 6-0, 6-4)

3ος γύρος: Ασλέι Νάρκερ-Βασιλική Καλογεροπούλου 2-0 (6-1, 6-0)

5ος γύρος: Χάικε Αλμπρεχτ-Σρέντερ – Βασιλική Καλογεροπούλου 2-0 (6-3, 6-2)

2ος γύρος: Τσίου Μέι Ο- Βασιλική Καλογεροπούλου 1-2 (6-2, 6-7, 1-6)

Πλέι οφ: Βασιλική Καλογεροπούλου- Μίγιου Κίτα 0-2 (2-4, 0-4)

Διπλό Γυναικών
Προημιτελικά

Βασιλική Καλογεροπούλου-Μίγιου Κίτα -Τσιού Μέι Ο -Στάσα Σρμπούλοβιτς  2-0 (6-2, 6-3)

Ημιτελικά

Βασιλική Καλογεροπούλου-Μίγιου Κίτα -Τσία Ουέν Λιν -Ασλέι Νάρκερ  0-2 (1-6, 4-6)

 

(Φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο της Βασιλικής Καλογεροπούλου)

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ