Για τη Μελβούρνη της Αυστραλίας αναχώρησε η Βασιλική Καλογεροπούλου όπου μετά την τιμητική πρόσκληση που έλαβε, θα συμμετάσχει στους αγώνες επίδειξης, του Αυστραλιανού Όπεν (26-29 Ιανουαρίου 2023). Το πρώτο Grand Slam της σεζόν, που ενέταξε στο πρόγραμμά του, αγώνες επίδειξης με τους κορυφαίους παίκτες και παίκτριες με προβλήματα ακοής.

Μετά από ένα μακρύ ταξίδι, μέσω Κωνσταντινούπολης – Κουάλα Λουμπούρ θα φθάσει στην πόλη της Αυστραλίας, για να ζήσει το όνειρό της: «Μόνο χαρά και ενθουσιασμό νιώθω, που θα πάρω μέρος σε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός. Η συμμετοχή σ’ ένα από τα κορυφαία grand slam είναι όνειρο πολλών παικτών και παικτριών».

Όσο για τους στόχους της στη διοργάνωση, είχε μιλήσει πριν λίγο καιρό, αλλά πριν την αναχώρησή της τόνισε: «Αγωνία και ανυπομονησία, το πως θα είναι εκεί τα πράγματα. Όλοι οι παίκτες και οι παίκτριες έχουν ήδη φτάσει εκεί. Εγώ δεν μπορούσα να φύγω νωρίτερα λόγο των εξετάσεων, για το μεταπτυχιακό μου. Έτσι θα έχω λιγότερο  χρόνο, να προσαρμοστώ. Θα προσπαθήσω όμως για το καλύτερο!»

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ