Ο πρόεδρος και ο σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών Ιωσήφ Σταυρακάκης και Τάκης Κορδονούρης, συναντήθηκαν με τον Α’ Αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Κεντέρη, στα πλαίσια της συνεργασίας της ΕΟΑΚ με τις Ομοσπονδίες των αθλημάτων, που «καλλιεργεί». Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η τεχνική σύμβουλος στίβου της ΕΟΑΚ, Βάσω Δημοπούλου. 

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και είναι η πρώτη που έγινε στη νέα χρονιά, συζητήθηκε η ευρύτερη συνεργασία των δύο Ομοσπονδιών. Προτεραιότητα δόθηκε, σύμφωνα και με την πρόταση του Κώστα Κεντέρη, στην ενημέρωση των 400 Σωματείων, που διαθέτει στις τάξεις του ο ΣΕΓΑΣ, για την πιθανή ανεύρεση ύπαρξης Κωφών και Βαρήκοων αθλητών ή αθλητριών  στις τάξεις τους.

Ο Κώστας Κεντέρης  επιβεβαίωσε την αμέριστη στήριξη του ΣΕΓΑΣ στις δράσεις της ΕΟΑΚ, καθώς και τη βοήθεια τόσο της προέδρου Σοφίας Σακοράφα όσο και όλου του Δ.Σ, στην εύρεση κωφών και βαρήκοων αθλητών και αθλητριών, που ασχολούνται με τον Στίβο σε όλη την Ελλάδα.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος μιας εκ των μεγαλύτερων Ομοσπονδιών της χώρας, τόνισε και πάλι ότι ο ΣΕΓΑΣ ήδη έχει σταθεί αρωγός σε κάθε δράση της ΕΟΑΚ και επισήμανε ότι ήδη στο site της Ομοσπονδίας έχει αναρτηθεί η σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, για ανεύρεση αθλητών.

Από πλευράς ΕΟΑΚ ζητήθηκε και η πιθανή φόρμα ταυτόχρονης  διεξαγωγής, του Πανελληνίου πρωταθλήματος Στίβου Κωφών, σε ένα από τα Πανελλήνια πρωταθλήματα του ΣΕΓΑΣ.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΟΑΚ Ιωσήφ Σταυρακάκης ζήτησε τη συμβολή του ΣΕΓΑΣ στη διεκδίκηση μιας μεγάλης διοργάνωσης  Στίβου Κωφών, που έχει να διεξαχθεί στη χώρα μας από το 1999 (Ευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2027).

Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο σύμβουλος της ΕΟΑΚ Ιωσήφ Σταυρακάκης και Τάκης Κορδονούρης ευχαρίστησαν τον Αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ για τη συνάντηση και την περαιτέρω συνεργασία, με την ελπίδα αυτή να είναι  διαρκής και ουσιαστική, για το γενικότερο καλό των αθλητών και αθλητριών των δύο Ομοσπονδιών.

 

 Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ