Αθλητές, προπονητές και μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών έβαλαν …το δικό τους καλάθι, στα πλαίσια της δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας.

Η ΕΟΑΚ ένωσε τις δυνάμεις της με το Σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών και την Ομάδα Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι. και συμμετείχε στη διεθνή πρωτοβουλία της ESGO-ENGAGe, για την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα των γυναικολογικών καρκίνων. Κάλεσαν  τις γυναίκες στην Ελλάδα,  στη δράση «GOforAction», με την ελπίδα να…«Βάλουν τη δράση στη ζωή τους».

Το τρίτο ραντεβού για τον αγώνα μπάσκετ με τη συμμετοχή γνωστών αθλητών, όλων των αθλημάτων, δόθηκε φέτος την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στο κλειστό Γήπεδο του Πανελληνίου.

Ένωσαν τις δυνάμεις τους μέλη οικογενειών ασθενών, γιατρών, και άλλων φίλων για να «Βάλουν ένα καλάθι για τη Γυναίκα της ζωής τους».

Ανάμεσα στο πλήθος αθλητών, που συμμετείχαν όπως οι ολυμπιονίκες και πρωταθλητές Ελλάδος  Κώστας Τσαρτσαρής (μπάσκετ), Άννυ Κωνσταντινίδου (μπάσκετ), Όλγα Βασδέκη (Στίβος), Στέλιος Μπίσμπας (Στίβος), Στέφανος Δημητριάδης (Κολύμβηση), Μαρία Σαμορούκοβα (μπάσκετ) παρόντες και οι αθλητές της Εθνικής ομάδας μπάσκετ ανδρών Κωφών, Ραφαήλ Πεταλάς, Λάμπρος Μάτσικας, Παναγιώτης Δαούτης και Έκτορας Μητσώνης, που πήραν πρόσφατα μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωφών 3Χ3. Παρούσα και η αρχηγός της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Κωφών γυναικών, Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη, η οποία εκτός των «φιλανθρωπικών σουτ», που πήρε μέρος, πέταξε μαζί με την Όλγα Βασδέκη και μπλουζάκια της δράσης, στον κόσμο, που βρέθηκε στο Κλειστό του Πανελληνίου. Παρούσα και η προπονήτρια των μεγάλων επιτυχιών της Εθνικής γυναικών Αθηνά Ζέρβα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση από την πλευρά της ΕΟΑΚ, απηύθυναν το μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνος του μπάσκετ Ιωάννης Στουφής, ο οποίος έκανε και το εναρκτήριο τζάμπολ σ’ έναν από τους 10λεπτους αγώνες,

αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Κωφών, Χάρης Γιαννόπουλος. Παρούσα και η τεχνική σύμβουλος Αθλημάτων της Ομοσπονδίας Σοφία Δαυλιάκου.

Στους συμβολικούς αγώνες μπάσκετ που δόθηκαν οι παίκτες εναλλάσσονταν ανά 10λεπτο, με μόνο στόχο τη νίκη ενάντια στον καρκίνο.

Η συμμετοχή των Ελλήνων πρωταθλητών γυναικών, αλλά και ανδρών στη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν πολύ σημαντική, αφού οι γυναικολογικοί καρκίνοι όσο και αν αφορούν μόνο στη γυναίκα επηρεάζουν το σύνολο της κοινωνίας.

Όπως ανέφερε και η Μαρία Παπαγεωργίου, υπεύθυνη ομάδας ασθενών με γυναικολογικό καρκίνο «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι.: «Φέτος το μότο είναι «#GOforAction», δηλαδή «Βάλε τη δράση στη ζωή σου» και ζητάμε από τις γυναίκες να εισαγάγουν τη δράση, την κίνηση, την άθληση στη ζωή τους που έχει αποδειχτεί ότι βοηθάει όχι μόνο στην πρόληψη αλλά και στη διαχείριση της νόσου».

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ