Με αφορμή την Παγκόσμια εβδομάδα αλλά και την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού, η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ) συνέχισε τις δράσεις της στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) σε όλη την Αττική.
Στα πλαίσια του προγράμματος ευαισθητοποίησης των μαθητών και μαθητριών στην ιδιαιτερότητα της κώφωσης και της προβολής στις  αθλητικές  δυνατότητες των Κωφών αθλητών και αθλητριών σύσσωμοι οι υπεύθυνοι της ΕΟΑΚ βρέθηκαν σε Λαύριο και Νέα Σμύρνη.

Στο Λαύριο παρόν και ο αθλητής του πινγκ πονγκ Αλέξανδρος Τατασόπουλος
Στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου βρέθηκαν μαθητές 4 διαφορετικών σχολείων (Ειδικο Γυμνάσιο Λύκειο Κωφων και Βαρήκοων Αργυρούπολης Ειδικό σχολείο Κωφών-Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής, Γενικό Λύκειο Λαυρίου, Αρσάκειο Ψυχικού) και γιόρτασαν την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού συμμετέχοντας με μεικτές ομάδες, σε διάφορα αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πινγκ-πονγκ, τένις, ενόργανη γυμναστική).


Είχε προηγηθεί παρουσίαση του προγράμματος της ΕΟΑΚ που θέλει να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες στην ιδιαιτερότητα της κώφωσης αλλά και να προβάλλει τις  αθλητικές  δυνατότητες των Κωφών αθλητών και αθλητριών Η τεχνική σύμβουλος αθλημάτων Σοφία Δαυλιακου με τη συμμετοχή των καθηγητών φυσικής αγωγής Γιώργου Καραντζά (προπονητής της Εθνικής ανδρών ποδοσφαίρου Κωφών, Προκόπη Καράγιαννη (τεχνικός σύμβουλος της ΕΟΑΚ), Βασιλικής Δημοπούλου (τεχνικός σύμβουλος ΕΟΑΚ) Χρήστου Βαρσακλή (ομοσπονδιακός προπονητής  πινγκ πονγκ).


Το «παρών» έδωσε και ο Αλέξανδρος Τατασοπουλος που μοιράστηκε με τους μαθητές τη δική του αθλητική πορεία καθώς συμμετείχε πρόσφατα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας και στη συνέχεια στο προαύλιο του Αθλητικσύ Κέντρου έπαιξε μαζί τους και μαζί με τον προπονητή του τον Χρήστο Βατσακλή, τους μύησε στα μυστικά της «μικρής» ρακέτας του πινγκ-πονγκ.


Το μήνυμα της ημέρας το έδωσε η υπεύθυνη αθλημάτων της ΕΟΑΚ, Σοφία Δαυλιάκου που έδειξε τα μυστικά του τένις στους μαθητές: «Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι!».


Παρόντες σε όλη τη διάρκεια της δράσης ο προϊστάμενος του ΝΠΔΔ «Θορικός», Κωνσταντίνος Πανταζής και η πρόεδρος Ευαγγελία Βελετάκου δείχνοντας την ευαισθησία, αλλά και τη στήριξη τους, στις δράσεις της ΕΟΑΚ.

Παρούσα η ΕΟΑΚ και στη Ν. Σμύρνη
Στα πλαίσια του εορτασμού της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού η ΕΟΑΚ πραγματοποίησε παράλληλη δράση και στη Νέα Σμύρνη. Το 5ο Λύκειο της περιοχής έδωσε το “παρών” στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Λυκείου, την οποία παραχώρησε ο διευθυντής του πραγματοποιήθηκε η ενδιαφέρουσα παρουσίαση των αρμόδιων της Ομοσπονδίας.

Οι προπονητές των εθνικών ομάδων μπάσκετ Κωφών Αθηνά Ζέρβα (γυναικών) και Διονύσης Γαζής (ανδρών) μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ολυμπιονικών Κωφών Χάρη Γιαννόπουλο παρουσίασαν τα 16 αθλήματα που “καλλιεργεί” η ΕΟΑΚ. Από την πλευρά της Πολιτείας παρούσα η υπεύθυνη του γραφείου Φυσικής Αγωγής της Δ’ Αθήνας Μαρία Τσανάκα.


Το συγκεκριμένα πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τους προσεχείς μήνες και σε άλλα σχολεία του Πειραιά και της Αθήνας.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ