Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μάνδρας-Ειδυλλίας πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων ενόψει της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας Κωφών, τον προσεχή Οκτώβριο, στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής.

Στη συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο της Μάνδρας, πήραν μέρος ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας Χρήστος Στάθης, αντιπροσωπεία της ΕΟΑΚ, με επικεφαλής το Σύμβουλο της Ομοσπονδίας και πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Τάκη Κορδονούρη, τον τεχνικό διευθυντή ταεκβοντό της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Αθλητισμού Κωφών (EDSO) Σταύρο Ρενιέρη και την τεχνική σύμβουλο Στίβου της Ομοσπονδίας Βάσω Δημοπούλου. Επίσης το «παρών» έδωσαν και ο Διευθυντής Αγώνων Δημήτρης Κωνσταντόπουλος καθώς και ο τοπικός ποδηλατικός σύλλογος «West Coast» με τον πρόεδρο Σπύρο Τζιτζικάκη, τον ταμία Παναγιώτη Δημητρούλη και τον αθλητή του συλλόγου Ηρακλή Ντάρδα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Ο Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τάκης Κορδονούρης, αρχικά ευχαρίστησε το δήμαρχο για την πρωτοβουλία της συνάντησης, την οποία χαρακτήρισε…«σημαντική για την κοινότητα των Κωφών, την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη». Και ο κ. Κορδονούρης συνέχισε: « Η ΕΟΑΚ θέλει να προωθήσει τον αθλητισμό με τη διοργάνωση μεγάλων αγώνων, που θα φιλοξενηθούν στη χώρα μας και θα την αναδείξουν στην Ευρώπη. Στα πλαίσια αυτά έγινε και η συνεργασία με την Ε.Ο. Ποδηλασίας, με στόχο μεταξύ άλλων και την καλύτερη παρουσία της Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, το 2025 στο Τόκιο, καθώς ο αγώνας θα αποτελέσει κριτήριο πρόκρισης σ’ αυτούς». Ο πρόεδρος της Οργανωτικής ευχαρίστησε επίσης, την Ε.Ο. Ποδηλασίας, και τα μέλη του σωματείου West Coast για τη συμβολή και τη στήριξη τους, στη διεξαγωγή των αγώνων.

Ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας Χρήστος Στάθης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας Χρήστος Στάθης τόνισε: «Ως δήμαρχος είναι μεγάλη μου τιμή η πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης, που σκοπό έχει τη διεξαγωγή ενός σημαντικού αγώνα. Ως άνθρωπος είναι ιδιαίτερη χαρά η συνάντηση αυτή, γιατί από το τελευταίο ραντεβού κατάλαβα ότι έχω να κάνω με φίλους του δήμου μας. Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας θα σταθεί αρωγός στη διοργάνωση έμπρακτα ώστε να υπάρξουν και άλλες κοινές δράσεις με την ΕΟΑΚ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο οποίος επιβεβαίωσε από την πλευρά του, τη στήριξη υλικά και ηθικά της διοργάνωσης.

 Ο Διευθυντής Αγώνων Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Ο Διευθυντής Αγώνων Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωταθλήματος, στα πλαίσια του οποίου θα διεξαχθούν τρία διαφορετικά αγωνίσματα της Ορεινής Ποδηλασίας, καθώς επίσης μια πρώτη εικόνα από τις διαδρομές, οι οποίες θα σχεδιαστούν και θα υποστηριχτούν από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Μάνδρας «West Coast».

Την ικανοποίησή τους δήλωσαν όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση και ανανέωσαν το «ραντεβού» τους, με δεδομένα πλέον τα αγωνιστικά στοιχεία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ