Στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη πραγματοποιήθηκε το 49ο  Διεθνές Συνέδριο Αθλητισμού Κωφών 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2022, της  I.C.S.D. (International Committee of Sports of the Deaf) με την παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών και προέδρου της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Αθλητισμού Κωφών  (E.D.S.O.). Ιωσήφ Σταυρακάκη.

Πήραν μέρος 54 χώρες μέλη της ICSD, συν 4 περιφερειακές συνομοσπονδίες. Σύνολο 58 εκπρόσωποι με δικαίωμα λόγου και ψήφου στα 122 μέλη (εγκρίθηκε η αποδοχή και δύο 2 νέων χωρών ως μέλη, της Γκαμπόν και του Μαυροβουνίου).

Εκτός από κάποιες  προτάσεις που αφορούσαν στο καταστατικό, συζητήθηκε και εγκρίθηκε η είσοδος της ιστιοπλοΐας ως Ολυμπιακό άθλημα το 2029. Επίσης, το σκάκι μεταφέρθηκε από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες  στους Θερινούς, καθώς λόγω κανονισμού τα χειμερινά ολυμπιακά αθλήματα πρέπει να σχετίζονται με πάγο και χιόνι. Οπότε και το σκάκι από το 2029 θα είναι άθλημα των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Ούγγρος ο νέος πρόεδρος

Πρόεδρος του νέου Εκτελεστικού Συμβουλίου για την ICSD, όπως προέκυψε από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν εξελέγη ο Ούγγρος Adam Cosa.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν στο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Αντώνιος Ζασπάλης και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΑΚ Ιάκωβος Χαρουλάκης.

Εκτός του προέδρου τα υπόλοιπα μέλη, που συνθέτουν το νέο Εκτελεστικό Συμβούλιο είναι:

Yutaka Osugi: Vice President – World Sports

Vacan: Vice President – Youth Sports

Alexandra Polivanchuk-Board Member

Mark Kusiak- Board Member

Piero Samueli – Board Member

Jaroslaw Janiec – Board Member

H Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στο νέο Δ.Σ. και του εύχεται καλό έργο.

 

Στο Τόκιο οι 25οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών

Και επίσημα μετά τη Νότια Αμερική και τη Βραζιλία οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι 25οι, θα μετακομίσουν στην Ασία και την Ιαπωνία. Κατά τη διάρκεια του 49ου Διεθνούς Συνεδρίου Αθλητισμού Κωφών της  I.C.S.D. επελέγη και η πόλη, που θα φιλοξενήσει τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτή είναι το Τόκιο.

Η ιαπωνική αντιπροσωπεία παρέλαβε τη σημαία των Αγώνων με τη υπόσχεση ότι οι Αγώνες αυτοί θα είναι οι καλύτεροι, που έχουν γίνει.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ