Ο πρόεδρος και ο σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών Ιωσήφ Σταυρακάκης και Τάκης Κορδονούρης, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Κυριάκο Γιαννόπουλο και Στέφανο Αυγουλέα, αντίστοιχα, στα πλαίσια της συνεργασίας της ΕΟΑΚ με τις Ομοσπονδίες των αθλημάτων, που «καλλιεργεί».

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα συζητήθηκε η ευρύτερη συνεργασία των δύο Ομοσπονδιών με προτεραιότητα στην ενημέρωση των Σωματείων, σε περίπτωση ύπαρξης Κωφού αθλητή ή αθλήτριας στις τάξεις του.
Ο κ. Γιαννόπουλος επιβεβαίωσε την αμέριστη στήριξή του στις δράσεις της ΕΟΑΚ, καθώς και τη βοήθειά του, στην ενημέρωση για την εύρεση κωφών και βαρήκοων αθλητών και αθλητριών, που ασχολούνται με την κολύμβηση, αλλά και το πόλο.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης τη συμμετοχή αθλητών της ΕΟΑΚ σε κοινά κάμπ με τους αθλητές και τις αθλήτριες της ΚΟΕ, καθώς και την περίπτωση να υπάρξει ταυτόχρονη διεξαγωγή του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κολύμβησης Κωφών, σε ένα από τα Πανελλήνια πρωταθλήματα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Επίσης, ζητήθηκε η πιθανή ελάφρυνση των συνδρομών των Κωφών αθλητών, στα σωματεία που ανήκουν στην ΚΟΕ. Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΟΑΚ Ιωσήφ Σταυρακάκης ζήτησε τη στήριξη του προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, στη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κολύμβησης Κωφών του 2024.

Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο σύμβουλος της ΕΟΑΚ Ιωσήφ Σταυρακάκης και Τάκης Κορδονούρης ευχαρίστησαν τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της ΚΟΕ για τη συνάντηση και τη συνεργασία, με την ελπίδα αυτή να είναι ουσιαστική και διαρκής για το γενικότερο καλό των αθλητών και αθλητριών των δύο Ομοσπονδιών.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ