Σε μια ιδιαίτερα σημαντική δράση συμμετείχε ο ολυμπιονίκης στην ποδηλασία, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Παναγιώτης Χιώνης.

Με καταγωγή ο ίδιος από τη Ζάκυνθο ήταν προσκεκλημένος και αυτός που άνοιξε τη φετινή χρονιά, στις φθινοπωρινές διαδρομές που πραγματοποίησε η «Ξενοπούλειος» Βιβλιοθήκη, που στόχο έχει τη διάδοση του ποδηλάτου, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε  θέματα ασφαλείας. Ο Ολυμπιονίκης της ΕΟΑΚ έδωσε συμβουλές και επισήμανε στα παιδιά  τι πρέπει να προσέχουν όταν κάνουν ποδήλατο. Ο Παναγιώτης Χιώνης απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών και των γονιών και στη συνέχεια, τα παιδιά ανέβηκαν στα ποδήλατα και μαζί με τον Έλληνα ολυμπιονίκη έκαναν βόλτα, από τη Ξενοπούλειο Βιβλιοθήκη έως την  Πλατεία Σολωμού, όπου παρέδωσαν στον Αντιδήμαρχο Αλυκών Νικήτα Σπίνο ένα γράμμα, με την επιθυμία να  κατασκευαστεί ποδηλατόδρομος στη Ζάκυνθο. Στα παιδιά μοιράστηκαν φωτάκια για τα ποδήλατα και έντυπο υλικό της ΕΟΑΚ.

 

Παναγιώτης Χιώνης: «Είναι σημαντικό να προβάλλεται η ομοσπονδία μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις»

Μετά την πολύ ωραία  εκδήλωση στη Ζάκυνθο ο Παναγιώτης Χιώνης επισήμανε το πόσο σημαντικές είναι τέτοιου είδους δράσεις για την προβολή της Ομοσπονδίας, αλλά και το πόσο άλλαξε η ζωή του μετά τα δύο μετάλλια στη Βραζιλία: «Η εκδήλωση στη Ζάκυνθο ήταν μια όμορφη εμπειρία μέσα από την οποία παιδιά και γονείς ενημερώθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, για την ύπαρξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών καθώς και για την εμπειρία μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Θεωρώ πως είναι σημαντικό να προβάλλεται η ομοσπονδία μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις που προσελκύοντας έτσι περισσότερο κόσμο!» τόνισε και συνέχισε: «Η ζωή μου μετά από την κατάκτηση δύο μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Έχω καταφέρει να αισθάνομαι πολύ πιο άνετα με το θέμα της βαρηκοΐας μου, οι ώρες προπόνησης μου έχουν αυξηθεί με στόχο τόσο το ευρωπαϊκό όσο και το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2023 και 2024 αντίστοιχα και τέλος η Ολυμπιακοί στο Τόκιο το 2025».

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ