Η Αθηνά Ζέρβα αναλαμβάνει νέα καθήκοντα στην Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών. Αναλυτικά η  ευχαριστήρια επιστολή της ΕΟΑΚ και η δήλωση της κ. Ζέρβα:

«Η Αθηνά Ζέρβα, μετά από 12 χρόνια, στο τιμόνι της Εθνικής Ομάδας Κωφών Γυναικών, αναλαμβάνει Τεχνικός Σύμβουλος Καλαθοσφαίρισης της Ε.Ο.Α.Κ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κ. Ζέρβα για την πολυετή, άψογη και κυρίως ειλικρινή συνεργασία μας. Η αφοσίωσή της, η γνώση της και η συστηματική δουλειά της, αποτέλεσαν τους βασικούς άξονες

για τις μεγάλες επιτυχίες της Εθνικής Ομάδας Γυναικών, οι οποίες θα παραμείνουν μοναδική παρακαταθήκη, όχι μόνον για την Ε.Ο.Α.Κ αλλά για τον Ελληνικό αθλητισμό. Της ευχόμαστε καλή θητεία, στον νέο της ρόλο και είμαστε σίγουροι ότι μαζί με τον Τεχνικό Σύμβουλο κ. Γαζή, επίσης συνεργάτη μας επί σειρά ετών, θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και αποτελεσματικότητα, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τη γνώση τους και την εμπειρία τους, στις Εθνικές μας Ομάδες».

ΔΗΛΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΖΕΡΒΑ

«Μετά από τρεις Ολυμπιάδες, τρία Ευρωπαϊκά και τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα, το ταξίδι μου, με την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Κωφών Γυναικών, τελειώνει κάπου εδώ. Με το εθνόσημο στο στήθος και με τις αποσκευές γεμάτες ευθύνη, όραμα, υπομονή έζησα ένα ξεχωριστό και απίθανο ταξίδι, που κατέληξε σε περήφανους και ανέλπιστους προορισμούς. Χάλκινο ευρωπαϊκό μετάλλιο το 2012 και τρία χρυσά μετάλλια σε τρεις συνεχόμενες διοργανώσεις: Ευρωπαϊκό 2016, Ολυμπιάδα 2017, Παγκόσμιο 2019. Ολοκληρώνεται μια «προπονητική ευλογία», με πολλή αγάπη, αλήθεια και σκληρή δουλειά και αφήνει εμπειρίες ζωής και μοναδικά συναισθήματα. Απερίγραπτη συγκίνηση, τιμή και περηφάνια, για μια προσπάθεια, που κράτησε 12 ολόκληρα χρόνια. Από τη θέση του Τεχνικού Συμβούλου Καλαθοσφαίρισης της Ε.Ο.Α.Κ. πλέον, θα συνεχίσω από εδώ και στο εξής, να προσφέρω γνώση, εμπειρία και κάθε βοήθεια, στην ανάπτυξη, στην ενίσχυση και στην προβολή των Εθνικών Ομάδων.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, όλες τις αθλήτριες με τις οποίες συνεργάστηκα και δούλεψαν άκοπα, με αφοσίωση, με αυταπάρνηση, με πολλά δάκρυα χαράς και λύπης, σε μια ομάδα που έγινε «ένα», με τις δυσκολίες, τα προβλήματα αλλά και την υπέρβαση. Τις θερμές ευχαριστίες μου, στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Σταυρακάκη και τα μέλη των Δ.Σ της Ε.Ο.Α.Κ, όλα τα προηγούμενα χρόνια έως και σήμερα, για την εμπιστοσύνη, την εκτίμηση και την αναγνώριση της δουλειάς μου.

Πολλά ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες και συναδέλφους μου στην Ομοσπονδία, για τη στήριξη και την άψογη συνεργασία. Δεν ξεχνώ ποτέ, αυτή την υπέροχη «αλυσίδα» ανθρώπων που σήμερα, μοιάζετε αμέτρητοι: συνάδελφοι προπονητές, αθλήτριες, παράγοντες ομάδων, δημοσιογράφοι, φίλοι, φίλοι των φίλων, γνωστοί, γνωστοί των γνωστών αλλά και άγνωστοι, που με ευαισθησία και αγάπη, απλώσατε χέρι βοήθειας, νοιαστήκατε, δώσατε κουράγιο και γίνατε όλοι συνοδοιπόροι στο ταξίδι.

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ.

Εύχομαι στις Εθνικές Ομάδες Καλαθοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών, στους νέους προπονητές των ομάδων και σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες, που θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών, τον Ιούνιο του 2023 στο Ηράκλειο της Κρήτης, Καλή Επιτυχία και μέσα από αυτή την υπέροχη αθλητική γιορτή που διοργανώνει η Ε.Ο.Α.Κ στην πατρίδα μας, να διακριθούν, για άλλη μια φορά, τα ελληνικά χρώματα!!!»

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ