Οι 270 μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης και οι 30 μαθητές του Eιδικού σχολείου Κωφών Βαρηκόων Πεύκης, με υπεύθυνο τον γυμναστή Κώστα Κόντο, μυήθηκαν στο άθλημα του Tae kwon Do.

Στα πλαίσια της Ολυμπιακής εβδομάδας, την Τρίτη (9/5) διοργανώθηκε δράση στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο, με τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ). 

 

Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν η τεχνική σύμβουλος Αθλημάτων Σοφία Δαυλιάκου, μαζί με τους Ολυμπιονίκες και Πανελληνιονίκες της ΕΟΑΚ Στέργιο Μπεντούλη και Δήμητρα Πασχάλη. Ενεργό ρόλο στην εκδήλωση είχε και ο προπονητής του Στέργιου Μπεντούλη, Νίκος Τζανακάκης ο οποίος εξήγησε στους μαθητές ότι στο κομμάτι της προπόνησης δεν διαφοροποιείται ο αθλητής, αλλά αυτό που μετρά είναι το πείσμα και η προσπάθεια του. Η προπόνηση είναι η ίδια για όλους ανεξαιρέτως ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑΣ.

Το πρόγραμμα είχε στόχο τη συνένωση και συνεύρεση των  μαθητών και των δύο σχολείων «κάτω από την ομπρέλα» του αθλητισμού και την αποδοχή της διαφορετικότητας μέσα από διαδραστική εκδήλωση.

 

Αρχικά έγινε παρουσίαση του αθλήματος (ενδυμασία-όργανα κανόνες) από τους Ολυμπιονίκες  της ΕΟΑΚ και στη συνέχεια επιλεγμένοι αθλητές- μαθητές και των 2 σχολείων με την βοήθεια και καθοδήγηση των Αθλητών της ΕΟΑΚ  δοκίμασαν τεχνικές του αθλήματος. Τέλος, υπήρξε βιωματική συμμετοχή, με απλό ασκησιολόγιο, για τους μαθητές και των 2 σχολείων.

Ακολούθησε συζήτηση (ερωτήσεις από τους μαθητές προς τους αθλητές της ΕΟΑΚ) σχετικά με τις δυσκολίες που συναντούν οι Κωφοί Βαρήκοοι αθλητές.

 

Το μήνυμα, που πέρασε προς όλους ήταν «Όποια δυσκολία και αν έχω στη ζωή, προχωρώ, δεν τα παρατώ και αγωνίζομαι. Η κάθε δυσκολία με οδηγεί να προσπαθώ για να γίνομαι καλύτερος».

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ