Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η εθνική ομάδα μπάσκετ Κωφών γυναικών, ήταν η κορυφαία ομάδα ΑμεΑ, μετά την ψηφοφορία των Αθλητικών Συντακτών – Μέλων του ΠΣΑΤ, για την ανάδειξη των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού για το 2023.

 

Την Πέμπτη (21/12) στην 70η Ετήσια Γιορτή του Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ανέβηκαν στη σκηνή της αίθουσας «Banquet», η προπονήτρια της ομάδος, Φρόσω Δρακάκη, η συνεργάτης της Μάρθα Αργυρίου και αντιπροσωπεία των παικτριών, που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, τον περασμένο Ιούνιο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που φιλοξενήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Μέσα στην τριάδα όμως η ΕΟΑΚ, είχε ακόμη μια ομάδα στις επικρατέστερες, την 4άδα της σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. μικτή ομαδική με τους: Φίλιππο Ράπτη, Παναγιώτη Ξανθόπουλο, Δημήτρη Ξανθόπουλο, Δαμιανό Σεβαστιάδη, που κατέλαβαν την 4η θέση.

Η Εθνική Ομάδα Κωφών Ανδρών Μπάσκετ με 77, 5 ψήφους ήταν 4η στην ψηφοφορία.

Στους κορυφαίους αθλητές ΑμεΑ, ο παλαιστής Νίκος Ιωσηφίδης ήταν  8ος με 29 ψήφους, στην 15η θέση βρέθηκε ο επίσης παλαιστής Αλέξανδρος Παπαδάτος, στην 17η θέση ο μαραθωνοδρόμος Ηλίας Κατερινόπουλος.

Στις κορυφαίες αθλήτριες ΑμεΑ, η τενίστρια Βασιλική Καλογεροπούλου βρέθηκε στην πρώτη 10άδα.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ